NB II

Siófoknál nem csak a Balaton apad…

Segélykiáltás az NB II-ből: olyan komollyá váltak az anyagi problémák, hogy a tavaszi szezon befejezése is veszélybe került.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Újabb magyar futballklub került a létbizonytalanság szélére, és ez sajnos egyáltalán nem április elsejei tréfa… Mostanság a Győri ETO FC körül kialakult válsághelyzetről szólnak a hírek, de közben az NB II-es BFC Siófok együttese is súlyos anyagi gondokkal küszködik. A közelmúltban megírtuk, hogy a tavaly ősszel megválasztott új polgármester kinyilvánította: a város semmilyen formában nem hajlandó támogatni a felnőtt csapatot működtető gazdasági társaságot, amely komoly adósságokat görget maga előtt, de ez nem mehet így a végtelenségig.

Mivel már nem csak a jövő, hanem a jelen is veszélybe került, a klubvezetés mintegy utolsó próbálkozásként kampányt indított, közleményt adott ki, és folyamatosan tárgyal a lehetséges támogatókkal, de az idő egyre fogy… A csapat közben a pályán küzd a kiesés ellen, de a játékosoktól sem várható el, hogy az egész tavaszt pénz nélkül játsszák végig.

„Tisztelt Szurkolóink, Szimpatizánsaink!

Klubunk 1921-ben alakult, az évek során szép sikereket ért el. 1984-ben óriási eredmény volt, hogy a Siófoki Bányász SE – azóta is egyedüli NB II-es csapatként – győzelmet aratott az MNK fináléjában a Győr ellen. A bajnokságot megnyerve a feljutás is sikerült az első osztályba. A klub életében voltak szép korszakok, de rosszak is.

Egy hosszú folyamat során csapatunknál komoly anyagi probléma alakult ki. A másodosztályban jelentősen csökkentek a névszponzori, szponzori és reklámbevételek, megcsappant a jegyeladás, és a tévéközvetítések után járó összeg kiesése is komoly bevételcsökkenést okozott. A vezetőség a válsághelyzet miatt folyamatos tárgyalásban van lehetséges támogatókkal, de az idő – mint tudjuk – gyorsan halad. A klub elesett az önkormányzat által eddig nyújtott támogatástól is, mindezek következményeként kérdésessé vált a tavaszi szezon befejezése is.

A probléma azonban a BFC Siófok mellett a fiatalokat is érinti. A felnőtt labdarúgás magával rántja az utánpótlást is. Célunk továbbra is a bennmaradás és az életben maradás – ehhez kérjük az önök segítségét is. Keressük olyan cégek, vállalkozók, magánszemélyek segítségét, akik anyagi támogatást tudnának nyújtani célunk eléréséhez.

Ez együtt sikerülhet!

Várjuk lehetőség szerinti megkeresésüket nagyobb összeg esetén a klub Révész Géza utcai székházában, támogatásukat pedig a 11743040-29901694 számú bankszámlaszámon.

Segítségüket megköszönve tisztelettel:

A BFC Siófok Kft. vezetősége, játékosai, dolgozói”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik