NB II

Beintett a siófoki polgármester

A városvezető nem tágít, elvágta a köldökzsinórt; számára Orbán és Borkai a követendő példa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

„Siófokon az őszi önkormányzati választáson húsz év után megbukott Balázs Árpád fideszes polgármester. Utódja a függetlenként induló Lengyel Róbert korábbi rendőrkapitány lett. Sejteni – pontosabban tudni – lehetett, hogy ez változásokat eredményezhet a labdarúgóklubnál is” – írta december 31-én a Rangadó.hu.

A személycserékre nem kellett sokat várni, hiszen Horváth Károly először a vezetőedzői, majd az ügyvezetői posztról távozott, ám a felnőtt csapat anyagi gondjai ettől még nem oldódtak meg. És mástól sem.

Januárban honlapunk a városi futballklubbal kapcsolatban számos kérdéssel fordult az új polgármesterhez, ám levelünkre érdemi válasz helyett csak egy rövid elutasítás érkezett: „A polgármester úr tájékoztatása szerint a BFC-nek nem tulajdonosa az önkormányzat, Horváth Károly pedig a munkáltatói jogokat nem gyakorolja. Az ügyben illetékes a BFC tulajdonosa, a Siófoki Bányász SE, amelynek elnöke Grúber György, kérdéseivel hozzá fordulhatnak” – írta a hivatal.

Úgy tűnik, bő két hónap elteltével fordult a kocka, mert Lengyel Róbert polgármester most már kérdés nélkül is megírta a véleményét a városi labdarúgás helyzetéről, jövőjéről. Persze, nem nekünk, hanem a saját Facebook-oldalán. Bejegyzéséből megtudhatjuk, hogy 2014-ben a város kasszájából 100 milliós nagyságrendű adóforint csordogált át a BFC Siófoknak, elsősorban önkormányzati cégeken keresztül, mert egyébként a törvény szerint, önkormányzat közvetlenül profi sportot nem is támogathat. Ez a pénz az NB II kiesőhelyére volt elég. Az év végére gyakorlatilag így is fizetésképtelen állapotba jutott a csapat, a város mentette meg.

Tisztelt Hölgyek és Urak!Lentebb látom, hogy a foci téma néhányuk ingerküszöbét elérte. Amit első körben szeretnék…

Posted by Dr. Lengyel Róbert on 2015. március 20.

Néhány nappal később újra terítékre került a foci a polgármester internetes felületén. Ekkor győri kollégája, Borkai Zsolt, valamint Orbán Viktor miniszerelnök szavaival próbálta alátámasztani saját igazát, de megítélésünk szerint némi hiba csúszott az érvelésébe. Olvassuk csak újra a fenti bejegyzés egyik kulcsmondatát: „a város kasszájából 100 milliós nagyságrendű adóforint csordogált át a BFC Siófoknak, elsősorban önkormányzati cégeken keresztül.” Még szerencse, hogy a miniszerelnök által alapítóként és elnökként fémjelzett felcsúti Puskás Akadémia esetében fel sem vetődhet, hogy kézi vezérléssel odacsordogálnak azok a bitang 100 milliós nagyságrendű TAO-forintok…

Tisztelt Olvasóim!Az iskolai közétkeztetéssel kapcsolatosan a lentebbi (tegnapi) cikkben, de egyéni lakossági bejelent…

Posted by Dr. Lengyel Róbert on 2015. március 23.

Olvasói sztorik