NB II

Siófoki rendszerváltás

Hosszú évtizedek után távozik a klubtól a korábbi vezetőedző és ügyvezető, Horváth Károly.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Siófokon az idén őszi önkormányzati választáson, húsz év után megbukott Balázs Árpád fideszes polgármester. Utódja a függetlenként induló Lengyel Róbert korábbi rendőrkapitány lett. Sejteni – pontosabban tudni – lehetett, hogy ez változásokat eredményezhet a labdarúgóklubnál is, és a személycserékre nem is kellett sokat várni.

Az irányítás az utánpótlással foglalkozó Siófoki Bányász SE elnöke, Gruber György kezébe került, ő pedig felállította az NB II-es felnőtt csapat kispadjáról Horváth Károly vezetőedzőt és segítőjét, Vass László, helyettük az őszi idény hajrájában a László András és Kanta Szabolcs irányította az együttest. Az edzőpáros megbízatása a jelek szerint ezzel le is járt, hiszen kedden a Rangadó.hu írta meg elsőként, hogy a Cegléd, a BKV Előre, a Gyirmót és a Sopron korábbi szakvezetője, Soós Imre lesz a tréner, érkezését január 2-án, pénteken jelentik be hivatalosan.

De a változások ezzel nem értek véget. Honlapunk szerdai értesülése szerint Horváth Károly az ügyvezetői posztot sem tarthatja meg, utódja a klub élén az eddig technikai igazgató, Bíró Gábor lesz. Ezzel pedig lezárul egy több évtizedes fejezet, amely szinte példa nélküli a magyar labdarúgásban.

Bár Horváth Károly 62 évvel ezelőtt Szegeden született, 1966-ban mégis Siófoki Bányászban kezdett futballozni. Egész játékos-pályafutását a balatoni klubnál töltötte. Visszavonulása után a csapat pályaedzője lett, később az utánpótlás és a menedzsment különböző területén tevékenykedett, a közelmúltban a pro licencet is megszerezte.

2005 óta a szakmai igazgató, 2010-től az ügyvezető, majd a vezetőedző is ő volt. Az ő irányításával jutott fel a csapat az NB I-be, ahogy 2012 tavaszán kilencedikként zárt, de ő volt az edző akkor is, amikor a Siófok kiesett az élvonalból, most pedig kiesőhelyen áll a másodosztályban.

A 2011–2012-es szezon végén megkapta a Magyar Labdarúgó Szövetség legjobb sportvezetőjének járó Minarik Ede-díját.

Olvasói sztorik