NB II

A Balaton partján nem pánikolnak

Az FGSZ Siófok nem úgy kezdte a bajnokságot, ahogyan a szurkolók várták: Horváth Károly csapata egyetlen győzelemmel a 13. helyen áll – de a vezetőedző szerint nem történt semmi különös.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Ugyanott tartunk, ahol máskor is, minden évben: olyan játékosokat tudtunk igazolni, akik máshol nem kellettek, kevesebbet játszottak, ezért nincs megfelelő meccsrutinjuk. Kell egy kis idő ezeknek az embereknek a helyre rakásához, ahhoz, hogy egységes, jó csapattá váljanak – ad rövid magyarázatot a Siófok eddigi halvány teljesítményére a rangadó.hu érdeklődésére Horváth Károly.

A Balaton-partiak halmozzák a döntetleneket, az eddigi kilenc fordulóban hatszor ikszeltek, de ez, a két vereséggel és egyetlen győzelemmel nem sokat ér. A rutin valóban hiányzik és nem csak azért, mert nem érkezett tapasztalt játékos a csapathoz a nyáron, hanem mert aki volt, az is eligazolt.

– A szorgalom megvan a játékosokban, de komoly meccs-deficitben vannak. Én mindent ugyanúgy csinálok, mint eddig, ez az egy biztos. Nyáron nem tudtuk megtartani a fontos játékosainkat, nem tudunk versenyezni a Vasas vagy más csapatok ajánlataival – teszi hozzá mindehhez Horváth.

Tény, az eredményesebb siófoki játékosok közül Daru Bence vagy Peszmeg Viktor gyakorlatilag csak a kispadon ülve abszolvált első osztályú mérkőzést, míg a feljutásért harcoló kluboknál sok a korábbi NB I-es játékos. A mezőny nagyon sűrű, az élboly egyelőre messze van a Siófoktól. Horváth Károly szerint anyagilag is:

– Az egycsoportos NB II-ben gazdaságilag megerősödött néhány csapat, van pár klub, amely kiemelkedik a mezőnyből a hátteret illetően. A Vasasnak, a Mezőkövesdnek, a Gyirmótnak, a Szolnoknak komolyabb lehetőségei vannak, mint nekünk, és ez megjátszik az igazolásokban is. Mi nem tudunk Lázok vagy Rodenbücher-szintű játékosokat igazolni, csak olyanokat, akiknek alig volt meccs a lábukban. Azt pedig csak mellékesen jegyzem meg, mert nem akarok magyarázkodni, hogy jelenleg rengeteg a sérültünk.

Ugyanakkor felesleges előre pánikolni, véli a Siófokkal már jó néhány szezont végigharcoló edző (aki arra a kérdésre nem kívánt reagálni, hogyan érintheti a klubot a közismerten futballbarát siófoki polgármester, Balázs Árpád veresége az önkormányzati választáson):

– Masszívnak masszívak vagyunk, hiszen kilenc forduló alatt csak két vereségünk van, de az tény, egyelőre nem jönnek a győzelmek. A célokat nem szabtuk át, még sok minden változhat. Jó példa a tavalyi idény, amikor az első hat meccsből ötöt megnyertünk, mindenki arról beszélt, hogy a Siófok feljutó lesz, aztán végül ötödikek lettünk, tizenöt ponttal lemaradva. Ezek a döntetlenek átfordulhatnak egyszer győzelembe is, de ismétlem, a jelenlegi élcsapatok a lehetőségeket tekintve előttünk vannak – tette hozzá végül Horváth Károly.

Olvasói sztorik