NB II

Soós Imre lesz a Siófok edzője

A Rangadó.hu értesülései szerint a BKV Előre éléről távozó szakember veszi át a másodosztályú klub irányítását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nemzeti Sport Online rövid híre szerint távozik a harmadosztályban szereplő BKV Előre vezetőedzője, Soós Imre. A Rangadó.hu érdeklődésére Mátyás Tibor szakosztályvezető megerősítette a váltás tényét, de részleteket január elseje utánra ígért, tehát egyelőre azt sem lehet biztosan tudni, hogy az eddigi másodedző, Menczeles Iván irányítja-e a továbbiakban az NB III Nyugati-csoportjának hatodik helyén telelő közlekedésieket.

A Rangadó.hu megkeresésére hétfőn a Cegléd, a Gyirmót és a Sopron korábbi trénere, Soós Imre elmondta, hogy szeretne ismét magasabb osztályban dolgozni, és van is lehetősége, de konkrétumokról néhány napig még ő sem beszél.

– Mi áll a távozása hátterében?
– Igazából ez még csak jövőbeli történet, mert hivatalosan december harmincegyedikével válunk el, közös megegyezéssel. Nekem is voltak és vannak máshonnan megkereséseim, szeretnék visszakerülni magasabb osztályba, tehát én is kezdeményeztem. Olyan határozatlan idejű szerződésem volt, amelyben szerepelt, hogy közös megegyezéssel megszüntethető – mondta Soós Imre.

– Lehet mondani, hogy az elmúlt két évben a játékoskeret erősségének és a klub lehetőségeinek megfelelően szerepeltek?
– Fél szezont töltöttünk az NB II-ben, de az átszervezés miatt a csapat nem tudott bennmaradni. A következő évben harmadikok lettünk az NB III-ban, aztán jött a mostani szezon. Szerintem a lehetőségeinket túlszárnyaltuk. Ha azt mondom, hogy csak egy kicsivel volt nagyobb a költségvetésünk, mint a Körmendnek, amely szinte csont nélkül esett ki az NB III-ból, akkor azt mondom, hogy a tavaszi bronzérem nagy siker, még akkor is, ha valamilyen szinten kudarcként éltük meg, mert szerettünk volna visszajutni az NB II-be. Úgy gondolom, siker volt, hiszen nehéz mondjuk egy Opellel versenyezni a Forma-1-es autók között…

Siófokon állhat munkába a szakember

A Rangadó.hu keddi, helyi értesülései szerint a másodosztályban kiesőhelyen (15.) álló FGSZ Siófok kispadját veszi át Soós Imre a László András, Kanta Szabolcs edzőpárostól. Érdeklődésünkre a klub részéről nem kívánták kommentálni a hírt, de jelezték, hogy január 2-án jelentik be az új edző személyét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik