NB II

Edzőváltás az NB II-es Siófoknál

Horváth Károly a továbbiakban kizárólag a kiesőhelyen álló klub ügyvezetőjeként tevékenykedik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Edzőt váltott a másodosztályban kiesőhelyen álló FGSZ Siófok, amelynek kispadján László András váltja Horváth Károlyt.

– A csapat őszi szereplése egyértelművé tette, hogy nem működhet tovább úgy a klub, hogy a különböző szerepek, feladatkörök összemosódnak – idézi a sonline.hu oldal Gruber Györgyöt, a BFC Siófok Kft. többségi tulajdonosának képviselőjét. – Az a döntés született, ahogy az a futballban szinte minden klubnál természetes, hogy kettéválasztjuk az ügyvezetői és a vezetőedzői posztot. Az elmúlt években e két munkát egy személyben Horváth Károly végezte, mától azonban átmenti jelleggel László András ül a kispadon, míg Horváth Károly az irodában, ügyvezetőként dolgozik tovább.

Az edzői posztról leköszönő Horváth Károly közel öt éve, 2010 januárjától irányította a siófokiakat, akiknek kispadján 2010 márciusában mutatkozott be egy felcsúti sikerrel. Ötvenhat másodosztályú meccsen 25 győzelem, 18 döntetlen és 13 vereség volt a mérlege, míg az élvonalban 90 találkozón 24 siker mellett 23 döntetlent és 43 vereséget könyvelhettek el vele a balatoniak.

A Horváthot váltó fiatal tréner, László András 233 találkozón játszott az élvonalban, a korábbi kiváló labdarúgó 2011 májusában játszotta utolsó bajnokiját Siófokon, ahol ezt követően az utánpótlást irányította.

– Annyit kaptam ettől a klubtól, ettől a várostól, hogy nem is gondolkodtam vállalom-e a feladatot, amikor arra kértek, segítsek – mondta László András. – Azért csak erről a három mérkőzésről van szó most, mert ez nem rólam, hanem a siófoki futballról szól. Én kértem, hogy előbb tudjuk le az őszt, hogy aztán legyen idejük az illetékeseknek eldönteni, milyen struktúrával és kikkel vágunk neki a tavasznak

László segítője a szintén siófoki kötődésű volt labdarúgó, Kanta Szabolcs, aki 52 élvonalbeli és 39 másodosztályú meccsen szerepelt az együttesben. A párosnak nem lesz könnyű dolga, hisz a balatoniak nincsenek jó passzban, legutóbbi 22 bajnokijukból mindössze kettőt nyertek meg. A cél ezek után egyértelmű számukra: bent kell tartaniuk az együttest a másodosztályban.

Olvasói sztorik