NB II

A pontok fontosak, nem a szép játék

A kiesőhelyen álló Siófok irányítását átvevő Soós Imre szeretné megerősíteni a játékoskeretet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Elsőként a Rangadó.hu számolt be róla, hogy a másodosztályban kiesőhelyen álló FGSZ Siófok irányítását László András után Soós Imre veszi át. A váltást újév napján hivatalosan is bejelentették a klubnál. Az új tréner legutóbb az NB III-as BKV Előre vezetőedzője volt, ahonnan december végén közös megegyezéssel távozott. A korábban Sopronban, Cegléden, Gyirmóton és Mosonmagyaróváron is dolgozó, pro licences, valamint szakedzői diplomával is rendelkező Soós Imre a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt pályafutása legújabb kihívásáról.

– Volt megkeresésem máshonnan is, de tartottam egy előadást az MLSZ edzőközpontjának egyik konferenciáján, és a hallgatóság között ott volt a Siófok elnöke, Gruber György is. Váltottunk néhány szót, majd két nappal később felhívott, és elkezdtünk a siófoki fociról beszélgetni, így indult az egész – kezdte Soós Imre.

– Mennyire ismeri új csapatát és a játékosokat?
– Vannak a csapatban olyan játékosok, akikkel korábban dolgoztam együtt, és nyilván vannak olyanok is, akiket nem ismerek. Van egy olyan program ma Magyarországon, ami mérkőzéselemzésekkel foglalkozik – ezzel kapcsolatban tartottam az előadást is –, így eléggé képben vagyok a játékosokat illetően.

– Komoly változások várhatóak a keretben?
– Erről nem tudok még bővebben beszélni. A keret mindenképp erősítésre szorul, hiszen a tabellán elfoglalt helyezés megmutatja, hogy van valami probléma. Ha másképp lenne, akkor a csapat nem a tizenötödik helyen állna a bajnokságban. Mindenféleképpen lesznek változások, de mivel nem könnyű játékosokat igazolni – hiszen mindenki élő szerződéssel rendelkezik –, ezért még nem mennék ezeknek a dolgoknak elébe. Még nem beszéltem a csapattal, hogy esetleg kiknek vannak egyéb szándékai. Természetesen vannak kialakult elképzelések a fejemben, de amíg nincs konkrétum, addig nem tudok erről nyilatkozni.

– Mi az edzői filozófiája? Milyen stílusú csapatra számíthatnak a siófoki szurkolók?
– Mindig azt mondjuk, hogy támadófoci és jó játék kell, de jelen pillanatban olyan helyzetben van a csapat, hogy teljesen mindegy, rossz játék vagy jó játék, nekünk mérkőzéseket kell nyernünk. Számomra ebben a helyzetben teljesen mindegy, hogy ezt milyen eszközzel fogjuk elérni. Természetesen azt szeretném, ha látványos lenne és a szurkolók is visszatérnének a csapat mellé. A legfontosabb szempont, hogy akármilyen helyzetben, akármilyen eszközzel, de mérkőzéseket tudjuk nyerni, pontokat tudjunk szerezni. Dárdai Pál is elmondta, nem biztos, hogy mindig szép játékkal lehet nyerni. Nekünk most a pontok a fontosak, nem a szép játék. Remélem, a közönség is megérti és elfogadja, hogy nekünk a pontokra van szükségünk.

– A cél egyértelműen a bennmaradás vagy vannak merészebb álmai is?
– Egyelőre maradjunk benn. A másodosztályban az átszervezés óta élet-halál harc van. Elég ha csak azt nézzük, hogy hány csapat kívánkozik az NB I-be. Maradjunk a realitás talaján, számunkra most az a legfontosabb, hogy a csapat megőrizze a másodosztályú tagságát.

– A pályafutásában nagy kihívás benntartani az NB II-ben ezt a Siófokot?
– Egy edzőt és a játékosokat is motiválnia kell valamilyen cél. Az egyik ilyen lehet a bajnokság megnyerése, a másik pedig ez a mostani helyzet Siófokon. Természetesen nekem is kihívás és olyan játékosokat szeretnék magam köré gyűjteni, akik ugyanúgy tudnak ezzel a céllal azonosulni, és nekik is motivációt jelent a mostani helyzet – mondta Soós Imre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik