NB II

Bejelentették az újvárosi horvátokat

Öt külföldi labdarúgóval próbálja kiharcolni a bennmaradást az NB II sereghajtója.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztályban sereghajtó Balmaz Kamilla Gyógyfürdő klubvezetője, Tiba István kedden már jelezte, hogy ennek a hétnek a végére lezajlanak azok az átigazolások, amely után a játékoskeret a bennmaradás kiharcolásának reális céljával vághat neki a hathetes felkészülésnek. Ennek megfelelően öt horvát labdarúgó került az egyesülethez – írja a csütörtöki sajtóhír megerősítéseként a klub honlapja.

A 25 éves kapus, Bozidar Radosevics legutóbb a szlovén élvonalbeli Koper hálóját őrizte.

A 31 éves középhátvéd, Igor Gal korábban a Diósgyőrben is szerepelt, legutóbb pedig a macedón első osztályú Rabotnicski Szkopje játékosa volt.

A szintén 31 esztendős középpályás, Tomiszlav Pavlicsics a horvát élvonalbeli Cibalija játékosa volt.

A 31 éves támadó, Zdravko Popovics a görög másodosztályú AEK Athéntól érkezett.

A 34 esztendős támadó, Mario Mijatovics korábban osztrák és vietnami klubokban futballozott.

– Azok a magyar első osztályú labdarúgók, akik a segítségünkre lehetnek, NB I-es ajánlatra várnak, és csak akkor jönnének az NB II-be, ha nem sikerül az első osztályba igazolniuk, vagyis az átigazolási időszak végén. Mi nem tudunk addig várni. Ezek, a most érkező rutinos futballisták már be is kapcsolódtak a csapat munkájába, tisztában vannak a céljainkkal, és vállalták is, hogy ezek teljesítésében minden erejükkel közreműködnek. A másik ok pedig az, hogy a magyar játékosok drágábbak a horvát társaiknál – mondta Tiba István, aki kifejtette, mérlegelték az úgynevezett tévés pénzek elvesztésének kockázatát a külföldiek leigazolása előtt. – Egyeztettünk a szponzorainkkal, akik vállalták, hogy erre a félévre még így is zavartalan lesz a klubunk működése. Figyelembe vettük azt is, hogy a labdarúgást nagyon szeretik a városunkban, és a szurkolóink kiszolgálása fontos számunkra. Az sem volt elhanyagolható szempont, hogy a TAO-s támogatásokból további fejlesztésekre, utánpótlás-nevelésre nagyságrendekkel több pénzhez juthatunk NB II-es klubként a későbbiekben, mintha ősztől az NB III-ban folytatnánk.

Olvasói sztorik