NB II

Balmazújvárosban is új stadion lesz

Termálvízzel fűthetik a játékteret a másodosztályban bukdácsoló együttesnél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A dehir.hu beszámolója szerint 2500 ülőhelyes, fedett lelátókkal ellátott stadiont kap a pillanatnyilag a másodosztály utolsó helyén álló Balmazújváros. A meglevő nézőteret, épületeket bővítik, öltözőket és orvosi szobát is kialakítanak az új létesítményben.

A lap kérdésére Tiba István országgyűlési képviselő, a klub korábbi elnöke elmondta, két pályázó volt a stadionra, melyek közül a kedvezőbb ajánlatot adó céget hozták ki győztesnek. A munkaterületet már hétfőn átadták a dunavarsányi és miskolci cég által létrehozott konzorciumnak. A kormány 400 millió forintot különített el a fejlesztésre, az építkezés előkészítése pedig már folyamatban van, a munkálatok kedvező feltételek esetén már jövő héten elkezdődhetnek.

Végh Gábor, a munkálatokat végző Pharos’95 Kft. ügyvezetője hozzátette, az építkezés nem fogja zavarni a játéktér folyamatos használatát. A szerződés szerint 220 nap áll rendelkezésére a kivitelezőnek, hogy elkészüljön a munkálatokkal, ezalatt pedig a villanyvilágítást is szeretnék kiépíteni.

A kivitelezés érdekessége, hogy a játéktér fűtését termálvízzel oldják meg, így elvileg a zordabb téli időjárásban is használatra alkalmas lehet a balmazi pálya.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik