NB II

Csabáról is keresték a kövesdi csatárt

A nagyváradi Lukács Raymondot tíz évvel ezelőtt Sopronba, most pedig Békéscsabára hívták.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu hozta nyilvánosságra elsőként, hogy a Mezőkövesd leigazolta a román-magyar kettős állampolgársággal rendelkező 26 éves középcsatárt, Lukács Raymondot, aki az előző évadban a másodosztályú FC Bihor házi gólkirálya volt, de az őszi szezonban 13 mérkőzésen csak két gólt szerzett.

A játékos az ebihoreanul.ro oldalon elmesélte, hogy a kövesdiek edzője és elnöke két meccsre is elutazott, hogy megnézze, csak ezután ráztak kezet egymással. Elégedettségét fejezte ki, mert a feltételeket nagyon jónak tartja az NB II-es klubnál, ez is közrejátszott, hogy alapvetően mindent néhány perc alatt tisztáztak a felek a tárgyalás során. Szerződése fél évre, tehát a tavaszi szezon végéig szól.

Lukács azzal a feltétellel távozhatott Nagyváradról, hogy háromhavi fizetéséről lemond – gyakorlati értelemben nem volt nehéz dolga, hiszen a játékosok az elmúlt hónapokban nem kaptak fizetést a nehéz pénzügyi helyzetbe került klubnál. Viorel Nemes, a másodosztály nyugati-csoportjában kiesőhelyen álló váradiak elnöke elmondta, hogy mivel a csatárnak papíron nagyon magas volt a fizetése, megbeszélték, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak bele. Másrészt mivel magyar nemzetiségű, a magyar másodosztályban tovább fejlődhet.

Lukács hangsúlyozta, hogy a szívének továbbra is nagyon kedves marad az FC Bihor, és reméli, hogy a klubot körülvevő emberek, a város és a megye pénzügyileg elég erős, hogy segítséget nyújtson a csapatnak, amíg még nem túl késő.

A bihon.rotovábbi részleteket közölt. Ezek szerint a játékos december 27-én bontott szerződést Nagyváradon, és egy nappal később már alá is írt Mezőkövesden, ráadásul a hat hónapos megállapodás tartalmaz egy opciót is, amely alapján nyáron egyéves hosszabbításra kerülhet sor.

A Rangadó.hu érdeklődésére a csatár elmondta, mivel magyar az anyanyelve, bízik benne, hogy nem lesznek gondjai a beilleszkedéssel.

– Milyenek az első benyomásai új csapatáról?
– Az első benyomások nagyon jók, de túl sokat még nem tudok mondani. A fiúk teljesen normálisan fogadtak, az edzővel pedig korábban háromszor is találkoztam, legutóbb akkor, amikor tavaly átjöttem, és megbeszéltük az utolsó feltételeket – kezdte Lukács Raymond.

– Az érkezése előtt mit tudott az új klubjáról?
– Tudtam, hogy tavaly az NB I-ben játszott, az őszi félszezont pedig a harmadik helyen zárta, mert az utolsó fordulóban elveszítette az elsőséget. Tudtam, hogy jó csapatról van szó, amely szeretne visszajutni az első osztályba.

– Mit gondol, gyorsan be fog illeszkedni?
– Szerintem igen, mert magyar az anyanyelvem, tehát a beszéddel nem lesz probléma. Akárhol voltam, eddig mindenhol gyorsan beilleszkedtem.

– Korábban már volt megkeresése Magyarországról?
– Régen, amikor tizenhat éves voltam, mehettem volna Sopronba, mert akkoriban a nagyváradi Marius Vizer volt a tulajdonos. Most a Békéscsaba részéről volt még érdeklődés.

– Az eddig pályafutásával elégedett? Melyik volt a legjobb és a legrosszabb időszaka?
– Szerintem normális, hogy a legjobb időszakom az volt, amikor az Astra Giurgiu színeiben az első osztályban szerepelhettem. A legrosszabb szintén az Astrához kötődik, amikor a második csapathoz küldtek. Úgy érzem, most megint jó úton járok, és ha a Jóisten megsegít bennünket, akkor hamarosan megint az élvonalban játszhatok a csapattal.

Olvasói sztorik