NB II

VIDEÓ: kamukiállítás az NB II-ben

Frissítve: a ZTE nem óvja meg az Ajka elleni meccset, mert az MLSZ nincs alapja rá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FC Ajka csapata 14 forduló után a másodosztály 12. helyén áll, és jelen állás szerint öt ponttal gyűjtött többet, mint a kiesőhelyen álló Siófok. Ám valószínűleg egy a helyzet hamarosan változni fog…

A szombati, Zalaegerszeg elleni hazai meccsen (2-2) állítólag rosszul cseréltek az ajkaiak – írja a zaol.hu. Asztalos Dávid 52. percben történt kiállítása után ugyanis nem maradt a pályán 21 éven aluli játékos, amit a szabályok előírnak az NB II-ben.

A versenyszabályzatban az is benne van, hogy kiállítás esetén (Asztalos volt a pályán az ajkaiak fiatalja) mentesül az érintett csapat az előírás alól, ha már kimerítette a cserelehetőségeit, ami ekkor még nem történt meg. Az NB II-es találkozókra két 21 éven aluli játékost kell nevezni, így elvileg egy másik ajkai fiatalnak kellett volna ekkor a pályára érkeznie.

Nincs óvás, mert nincs miért

A ZTE FC szerint az erre vonatkozó rendelkezés a versenykiírásban nem teljesen egyértelmű, így az MLSZ állásfoglalását kérték, ez alapján nincs alapja az esetleges óvásnak.

– Az MLSZ véleménye szerint a szabály azon része érvényes erre az esetre, ha a pályán lévő huszonegy éven aluli labdarúgó jut a kiállítás sorsára, és nincs másik korhatáros játékos a pályán, nem kell hasonló korú futballistát becserélni és innentől mentesül a csapat a korhatáros szabály alól. Éppen ezért nem tervezünk semmiféle lépést, és tudomásul vesszük az MLSZ válaszát, hogy ebben az esetben az Ajka együttese nem tévedett – mondta a zaol.hu oldalon Kocsárdi Gergely, a ZTE FC klubigazgatója.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik