NB II

A feljutásért harcolna a Vasas

Az angyalföldiek edzője, Szanyó Károly a tavaszi játékot szeretné magasabb szintre emelni az új szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal után jövő hétvégén elrajtolnak a másodosztály küzdelmei is, az NB II-es csapatok így szépen-lassan a felkészülés hajrájába érnek. Így van ezzel a Vasas együttese is, amely kitűnő tavaszi menetelesének köszönhetően a negyedik helyen végzett. A remek szereplésben elévülhetetlen érdemei vannak a szakmai irányítást télen átvevő Szanyó Károlynak, aki új szemléletet próbál megvalósítani az angyalföldi klubnál. A Rangadó.hu megkereste a fiatal vezetőededzőt, aki a felkészülésről, igazolásokról, és az idei célokról is beszélt.

– Lassan vége a felkészülésnek, most már a gyorsító, frissítő fázisban vagyunk. Jövő hét szerdán a Diósgyőr elleni Magyar Kupa-találkozóval megkezdődnek a tétmérkőzések, utána pedig szombaton a bajnokság is elindul – kezdte a Vasas vezetőedzője, Szanyó Károly.

– A szerb bajnoki címvédő Crvena Zvezda ellen 1-1-et játszottak, a Mezőkövesdet két góllal verték meg. Mennyire elégedett a felkészülési mérkőzésekkel?
– Ellentétben sokakkal, nekem nagyon fontos az eredmény is, mert ez egy csapat életében önbizalmat adhat, építő jellegű lehet. Természetesen vannak olyan mérkőzések, amikor egy hét után játszottunk, akkor mondtam, hogy nem számít az eredmény olyan értelemben, hogy nem az volt a legfontosabb. Onnantól kezdve már igenis számít az eredmény az edzőmeccseken is. Mondhatnám a Ligakupára is, hogy nem számít az eredmény, próbálkozhatunk. Én nem így vagyok ezzel, nekem nagyon is fontos az, hogy a játékosaim az állapotukhoz képest mindig a maximumot nyújtsák.

– Az edzőmeccseken mutatott játék elnyerte a tetszését?
– Számomra ez még fontosabb, mint az eredmény. Mondhatom, hogy a mérkőzések zömén a csapatom elfogadhatóan teljesített, és folytatjuk azt az utat, amit tavasszal megkezdtünk. Ezt próbáljuk még egy picit magasabb szintre emelni.

– Az érkezők erősítést jelentenek a csapatnak?
– Abszolút célirányosan próbáltunk igazolni, és úgy gondolom, maximálisan illenek a kialakított gépezetbe azok a játékosok, akiket szerződtettünk. Az érkezők hasznára lesznek a csapatnak, sőt húzóemberei lehetnek a Vasasnak.

– Hol tartanak ezek a játékosok a beilleszkedésben?
– Mondhatom, hogy kilencven százalékban sikerült nekik a beilleszkedés. Olyan futballistákat szerződtetünk, akikről tudtuk, hogy az adott poszton meg tudják valósítani azt, amit mi szeretnénk, és ezzel idáig nincs is problémánk.

– Végleges a keret, vagy várhatóak még érkezők?
– Augusztus végéig még tart az átigazolási időszak, és bármi előfordulhat. Nem kutakodunk, de amennyiben egy középhátvédet vagy védekező középpályást sikerülne találnunk, és megfelelően illeszkedne a szerkezetünkbe, akkor nem lennénk ellene.

– Célkitűzésekről esett már szó?
– A vezetőség nevében is mondhatom, hogy szeretnénk ott lenni a feljutásért folytatott harcban. Ez azt jelenti, hogy az élbolyban kell végeznünk a szezon végén. Megmondom őszintén, nem nagyon nézegetem a többi csapatot, de persze az eredmények hozzám is eljutnak. Én a saját csapatunkkal, a saját játékunkkal vagyok elfoglalva, és úgy gondolom, ha azt maximálisan megvalósítjuk, akkor vannak esélyeink. Nekem az a legfontosabb feladatom, hogy kihozzam a játékosaimból a maximumot.

Olvasói sztorik