NB II

Két éven belül kell visszajutni

Kovács Olivér úgy érzi, hogy még négy-öt rutinos játékosra szükség van a Kaposvári Rákóczinál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hatalmas változásokon esett át az élvonaltól búcsúzó Kaposvár csapata. A keret szinte teljesen kicserélődött a tavalyihoz képest, és a Pécsről távozó Márton Gábor személyében új vezetőedző is érkezett a klubhoz. A Rangadó.hu megkereste a 2010 óta a Rákóczi színeiben szereplő középpályást, Kovács Olivért, aki a felkészülésről, az új trénerről, és a célkitűzésekről is beszélt.

– Úgy érzem, hogy eddig sikeres az alapozás, a felkészülési meccseinket tudtuk hozni. Alacsonyabb osztályú ellenfelekkel játszottunk, ami önbizalomszerzésnek jó lehet. Majd kiderül, hogy ez mire lesz elég a bajnokságban – kezdte Kovács Olivér.

– Mennyire nehéz úgy dolgozni, hogy szinte az egész keret kicserélődött?
– Várható volt, hogy a télen érkezett külföldiek távozni fognak. A koncepció szimpatikus, hogy magyar játékosokra és fiatalokra próbál építeni a klub. Ez mindenképp biztató lehet.

– Milyen együtt dolgozni az új vezetőedzővel, Márton Gáborral?
– Más filozófiát képvisel az eddigi edzőinkhez képest, de szerintem jók azok az elképzelései, amelyeket meg akar velünk valósítani. A labdabirtoklásra fektetjük a hangsúlyt, nem engedi, hogy elrugdossuk a labdát. Szimpatikus, jó edzőről van szó.

– Nem furcsa, hogy az egy-két évvel ezelőtti keretből szinte már senkivel nem találkozik, amikor belép az öltözőbe?
– Egy alacsonyabb osztályú csapatnál sem megszokott, hogy két év alatt kicserélődjön az egész keret, és alig-alig maradjanak játékosok. Ha magamból indulok ki, akkor szerencsére nagyjából azok a társak maradtak itt, akikkel jóban vagyok és a barátaim. Ilyen szempontból nekem könnyebb, de azt nem tudom, hogy másoknak ez milyen lehet. A tavalyi csapatból nem sokan, hárman maradtunk, Bank István, Albert Ádám és én. Az első számú csapatkapitány még Bank István, én pedig a helyettese vagyok. Örülök, hogy egy nagy múltú klubnak lehetek a kapitánya, az pedig teljesen mindegy, hogy milyen osztályban. Nem rak rám ez terhet, inkább örömmel tölt el.

– Az eddigi érkezőkről mit gondol, erősítést jelentenek a csapatnak?
– Jó játékosoknak tartom az eddigi érkezőket, de szerintem mindenki számára nyilvánvaló, hogy négy-öt emberre még szükség van, ha vérmesebb álmokat akarunk kergetni. A fiatalokkal megvagyunk a csapatban, hiszen nagyon alacsony az átlagéletkor. Ha öt olyan labdarúgót tudunk szerződtetni, akik a rutint képviselik, akkor odaérhetünk az elejére és megcélozhatjuk az NB I-et.

– Konkrét célkitűzésekről esett már szó?
– Elvileg két éven belül újra NB I-nek kell lennie. Szerintem reális ez a két év, mert azt senki nem gondolta komolyan, hogy egyből visszajussunk az élvonalba. Nyilván ezt fogjuk megpróbálni, hiszen máshogy nem indulhatunk el a bajnokságban, de úgy gondolom, hogy ez csak a második évre lesz reális cél, ha megtudjuk erősíteni a csapatot. Az első év egy erőfelmérő lesz nekünk, a második szezonban célozhatjuk majd meg a bajnokság megnyerését – mondta Kovács Olivér.

Olvasói sztorik