NB II

Lesz pénz? Nem lesz pénz?

Márton Gábor vezetőedző szerint ami a háttérben történik, az rányomja a bélyegét a játékosok mindennapjaira.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miközben a játékosok már az NB II rajtjára készülnek, még mindig nem dőlt el az élvonaltól tíz év után búcsúzó Kaposvári Rákóczi jövője. A labdarúgócsapatot működtető vállalkozásnak ugyanis 250 millió forintos tartozása van, forrása viszont nincs ennek rendezésére.

A negyedmilliárdos adósságban benne van az a 75 millió forint is, amelyet Kaposvár városa adott kölcsönbe a klubnak. Mivel közpénzről van szó, az önkormányzat erről nem mondhat le, így inkább tulajdonrészre váltaná azt. A lépést a tulajdonosok háromnegyedének támogatnia kell, de Kéki Zoltán címzetes főjegyző elmondta: meglepő módon az egyik résztulajdonos – egy magánszemély – egyelőre megvétózta az elképzelést. A videóban elhangzott: Takács Norbertről van szó, aki több mint 25 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.

A kapos.hu videointerjújában Illés János ügyvezető elismerte, hogy június végéig nem tudták visszafizetni a 75 milliós kölcsönt, és tudomásul vették, hogy nem támogatásról van szó. A klub anyagi helyzete továbbra sem valami rózsás, de jelenleg is zajlanak reménykeltő tárgyalások. A főjegyző elmondta: az említett résztulajdonosnak állítólag 300 ezer dolláros nagyságrendű ajánlata van egy amerikai befektetőtől. Takács Norbert a kapos.hu érdeklődésére elmondta: egyelőre az amerikai válaszára vár, de Kéki Zoltán szerint nagyon sürget az idő, már pontot kellett volna tenni a történet végére. Leszögezte: a kaposvári labdarúgásban eddig is tiszta viszonyok uralkodtak, és ezután sem fognak fejet hajtani semmiféle zsarolás előtt.

A hírek szerint a gazdasági társaság megalakulása óta a tulajdonosok egyetlen fillért sem áldoztak a csapatra.

A csapat közben gőzerővel készül – szombaton 3-1-re győzött Balatonlellén –, de az új vezetőedző, Márton Gábor a klub honlapján elmondta, hogy a bizonytalan helyzet a játékosokra sincs jó hatással…

– Láttam egy-két nagyon akaratgyenge produkciót, ami a legnagyobb hiba. Ha valaki rosszul passzol, kihagyja a helyzetet az ebben a túlterhelt időszakban nem olyan nagy gond, de az, hogy ha valaki nem meri vállalni azokat a dolgokat, amiket tud, az igen. Ebben van hiányérzetem. Úgy nem lehet meccset nyerni, ha nem merünk lőni, cselezni – magyarázta Márton Gábor. – A három-egyes siker kevés, többgólos győzelmet kellett volna aratni, hiszen két osztály van a csapatok között. Tudtunk már gyakorolni egy kombinációt, ezekből semmit sem láttam viszont, de majd megkeressük az okát. Most jön az az időszak, amikor frissíteni fogunk, s finomítani egy-két dolgon, de, ha nem tudjuk megerősíteni a keretet, akkor lesznek gondjaink. A legnagyobb probléma az, ami a háttérben történik, ez rányomja a bélyegét a játékosok mindennapjaira, így jó lenne, ha dűlőre jutnának az érintettek.

Újabb négy játékos a keretben

Miközben a háttér bizonytalan, a Rákóczi FC vezetése újabb négy játékossal állapodott meg, így a következő évadban kaposvári színekben látható majd a kapus Somodi Bence, a védő Jovetics Aleksandar, valamint a középpályás Karacs Roland és Nagy Krisztián. A legújabb kvartettről ide kattintva olvashatnak!

Olvasói sztorik