NB II

Kiütéssel mutatkozott be az edző

Először láthatta a hazai közönség a Kaposvári Rákóczi átalakulóban lévő csapatát: a somogyiak végig domináltak a Veszprém ellen 6-0-ra megnyert találkozón.
Felkészülési mérkőzés
Kaposvári Rákóczi FC – Veszprém FC 6-0 (2-0)
Kaposvár, 100 néző. Játékvezető: Bana
Kaposvár 1. félidő: Somodi – Földes, Kornis, Jovetics, Kiss M. – Kovács T., Zsdrál – Karacs, Albert, Nagy K. – Fejős. 2. félidő: Rusák – Kiss M. (Földes, 70.), Petrók, Kovács O., Laczkó – Hampuk, Vadas – Zsdrál (Nagy K., 66.), Kozics, Böjte – Murai. Edző: Márton Gábor
Gólszerzők: Albert (tizenegyesből 16.), Zsdrál (40.), Kozics (55.), Murai (58.), Hampuk (68.), Petrók (87.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első lehetőség Albert Ádám előtt adódott, de amint betört a tizenhatoson belülre, buktatták, így jogos tizenegyeshez jutott a Rákóczi. A labda mögé a sértett állt, és a jobbra vetődő Kádár helyére rúgta a labdát (1-0). A következő nagy esély Fejős Áron nevéhez fűződik. A még csak 17 éves támadó ellopta a labdát a tétovázó Klujbertől, így már csak a kapussal nézett farkasszemet, de belelőtte a labdát, ami az érkező Nagy Krisztán elé került, az ő lövését pedig bravúrral védte Kádár, a kipattanót Albert tiszta ziccerben a kapu fölé vágta.

A negyvenedik percben Nagy Krisztián kitűnő átadását követően Zsdrál cselezte ki a kapust, és higgadtan a bal alsóba passzolt (2-0). A veszprémiek csupán egyetlen helyzetig jutottak az első félidőben, de akkor sem találták el a kaput.

A második félidőben gyorsan megduplázta előnyét a Rákóczi. Előbb Kozics talált egy kavarodás után a hálóba (3-0), majd Böjte remek beadását Murai szép mozdulattal csúsztatta a bal alsóba (4-0). A félidő derekán Hampuk is bevette Gyimesi kapuját egy kipattanó után (5-0). A mérkőzés hajrájában újra Petrók-gólt ünnepelhetett a kaposvári publikum. A védő Böjte szöglete után középről fejelt a kapu jobb oldalába (6-0) – tudósított a kapos.hu.

– Nagyon örülök annak, hogy a játékosok vevők arra a dologra, amit szeretnék. gyorsan próbálnak ráállni arra, amit kérek tőlük. Sokat futnak, bátran vállalják a játékot, és a komoly edzésterhelés mellett is jól teljesítenek. Még hosszú a felkészülés, lesz tennivalónk bőven. Bizakodóak vagyunk, de fontos lenne, hogy a minden kérdéses dolog mielőbb lerendeződjön, és kialakuljon a játékoskeretünk – mondta Márton Gábor vezetőedző.

Újabb érkezők a Rákóczinál

A kozármislenyi Kovács Tamás után újabb játékosokkal állapodott meg a somogyi zöld-fehérek vezetése.

A 23 éves középpályás, Zsdrál Miroszlav kétéves szerződést kötött, ő az előző szezonban a PMFC-ben, illetve korábban Kozármislenyben is együtt dolgozott Márton Gábor vezetőedzővel.

Az NB III-as BKV Előre együttesétől ketten érkeztek: a 22 éves Vadas Zalán kölcsönből tért vissza, míg a korábban az Újpest, és rövid ideig a spanyol Mallorca utánpótlásában is megforduló húszéves középpályás, Karacs Roland két évre írt alá.

Két külföldi játékos maradt a keretben: a gambiai Jammeh Haruna és a szlovén Szafet Jahics, de elképzelhető, hogy a kapus távozik. Közel az egyezség a legutóbb a Puskás Akadémiában szereplő korábbi utánpótlás-válogatott kapus, Somodi Bence ügyében.

A kaposváriak tesztelik a legutóbb Makón futballozó magyar állampolgárságú védőt, Aleksandar Joveticset is. Az ő sorsáról a szombati felkészülési meccs után születhet döntés.

Olvasói sztorik