NB II

Jó úton haladnak

Remili Mohamed úgy érzi, hogy Szanyó Károly vezetőedző érkezésével sokkal játékosabb csapattá váltak az angyalföldiek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szombaton a Vasas a Szolnokot fogadta a NB II 25. fordulójában. Az angyalföldiek egy héttel korábban csúnya, 4-0-s vereségbe szaladtak bele a Gyirmót ellen, de hamar összeszedték magukat, és 3-1-re megnyerték a szolnokiak elleni találkozót, amivel három helyet előrelépve már az ötödik pozícióban állnak a tabellán. A télen nagy változások voltak a klubnál, és úgy tűnik, Szanyó Károly irányításával megtáltosodott a gárda, amely az eddigi tavaszi bajnoki meccseken 17 pontot szerzett.

A Rangadó.hu megkeresésére a Szolnok ellen duplázó 28 éves középpályás, Remili Mohamed elárulta, hogy nem a megszokott játékkal sikerült nyerniük, de a legfontosabb ezúttal a három pont megszerzése volt.

– Létfontosságú volt, hogy a Gyirmót elleni fiaskó után megszerezzük a három pontot – kezdte Remili Mohamed. – Fontos volt, hogy helyreálljon a csapat önbizalma. Nem azzal a játékkal tudtunk előrukkolni, amivel általában hazai pályán szoktunk, de az volt a legfontosabb, hogy a győzelmet begyűjtsük. Hozzáteszem, nem egy rossz Szolnok ellen játszottunk…

– Kétszer is eredményes volt a találkozón. Hogy emlékszik vissza a gólokra?
– A második gól előtt egy begyakorolt szögletvariációt sikerült megcsinálnunk. A korábbi mérkőzéseken is többször jól kijött, de akkor nem tudtam értékesíteni a lehetőségeket, most szerencsére sikerült. Az első találatomnál pedig Ferenczi István eltört lövésére tudtam érkezni a hosszún, és nem volt már nehéz dolgom.

– Korábban több éven keresztül futballozott Szolnokon. Pluszmotivációt jelentett a volt csapata ellen játszani?
– Nem annyira, hiszen már nem sokan szerepelnek a szolnokiaknál az akkori csapatból. Nincs már kötődésem a klubhoz. Figyelgetem azért, hogy mit játszanak, de nincs semmi különös érzésem, amikor ellenük játszom.

– A tavaszi meccsek több mint felén győztesen hagyták el a pályát. Elégedett az eddigi szerepléssel?
– A tavaszt mindig az őszi szerepléshez képest nézem. Azt mondom, idáig várakozáson felül teljesítünk, hiába csúszott be egy-két vereség. Egy újjászületett csapatnak nagyon fontos az első félév, főleg úgy, hogy jövőre az NB I-be jutás lesz a cél. Szerintem jó úton haladunk, a szakmai stáb és a háttérben lévő emberek is azért dolgoznak, hogy a csapat minél eredményesebb legyen. Úgy érzem, jó úton halad most a Vasas.

– Szanyó Károly érkezésével miben más a mostani csapat az őszihez képest?
– Sokkal játékosabb csapat lettünk. Voltak érkezők, de nem olyan sok játékos jött, és igazából csak a taktikai változtatásokon volt a hangsúly. A játékosok önbizalma visszajött, ezt magamról is elmondhatom. A kreatív játékot Szanyó Károly nagyon engedi, ebben rejlik a csapat ereje.

Olvasói sztorik