NB II

Remili kettőt lőtt volt csapatának

Az NB II 25. fordulójában: Vasas–Szolnok 3-1.
NB II, 25. forduló
Vasas FC – Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC 3-1 (1-0)
Illovszky-stadion, 700 néző. Játékvezető: Kiss N.
Vasas: Hermány – Cseke, Tamás L., Görgényi, Horváth L. (Kiss R., 66.)– Berecz, Nagy T. (Menyhárt, 84.), Gál M., Remili – Ádám M. (Vida, 64.) Ferenczi I. Edző: Szanyó Károly
Szolnok: Pokorni – Vári, Racskó, Papucsek (Antal G., 71.), Fritz – Zsótér, Lengyel B., Mile, Zvara (Hamar, 71.) – Zsolnai (B. Tóth, a szünetben), Rokszin. Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Remili (4., 75.), Ferenczi I. (47.), illetve Lengyel B. (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kiesés elkerülésért küzdő Szolnok a másodosztály 25. fordulójában a remek tavaszt produkáló, de egy héttel korábban Gyirmóton négy gólt kapó Vasas otthonába látogatott.

Az 5. percben a hazaiak máris megszerezték a vezetést: az ötös sarkánál előbb Ferenczi luftot rúgott, majd Remili elé passzolt, aki nem hibázott, a hálóba lőtt (1-0). A tizedik percben Mile 25 méterről elvégzett szabadrúgása mintegy két méterre kerülte el a kaput. A túloldalon Berecz lövését Pokorni előbb kiütötte, majd másodjára megkaparintotta. A 17. percben Berecz laposan középre lőtt, ám a labda elsuhant a berobbanó hazai csatárok előtt. Ezután Horváth Levente visszakapta a labdát Remilitől, majd a kapu fölé lőtt.

A huszadik percben Zsolnai ugrott ki a leshatáron, rávezette a labdát Hermány Bencére, de szándékát a kapus hamar felismerte, és az emelését magasra ugorva, másodjára meg tudta kaparintani. A 22. percben egy szolnoki szöglet után Mile hét méterről lőtt, ám a labda megpattant egy védőn. A 34. percben Fritz lőtt 12 méterről, de külsővel találta el a labdát, ami így három méterrel elkerülte a kapufát. A 37. percben a tizenegyes-pontnál Ferenczi ugrott fel fejelni, de a labda egy védő hátáról az alapvonalon túlra pattant. A játékvezető meglepetésre kirúgást ítélt.

A szünet után is gyorsan gólt szerzett a Vasas: egy szöglet után az ötös előterében ide-oda pattogott a labda, legkorábban Ferenczi eszmélt, aki közelről a hálóba bombázott (2-0). A 49. percben egy újabb hazai szöglet után Berecz elé pattant a labda, ő pedig két méterrel a kapufa mellé lőtt. Az 53. percben Remili a kaputól húsz métere észrevette, hogy kinn áll a kapus, elcsavarta a labdát a bal felső sarok felé, ám Pokorninak még sikerült lehúznia. A 75. percben Vida beadására Ferenczi érkezett, derékmagasságban kapura fejelte a labdát, ami érintett egy védőt, és így ment szögletre. A sarokrúgást Remili a kaputól három méterre, senkitől sem zavartatva befejelte (3-0).

A 82. percben Rokszin beadását Zsótér tíz méterről kapura fejelte, de a labda centikkel elkerülte a kapufát. A túloldalon Cseke 22 méterről lőtt, egy méterrel a kapu mellé. A 88. percben Remili távoli szabadrúgása egy méterrel szállt a kapu fölé. A legvégén szépített a Szolnok: Lengyel Béla 17 méterről kilőtte a bal felső sarkot (3-1) – tudósított a Vasas FC honlapja.