NB II

Emberelőnyben remekeltek

Az NB II 23. fordulójában: Vasas–Balmazújváros 3-0.
NB II, 23. forduló
Vasas FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 3-0 (1-0)
Illovszky-stadion. Játékvezető: Botló
Vasas: Hermány – Horváth L., Grúz, Tamás L., Engel – Gál, Nagy T. – Remili, Berecz (Kiss R., 73.), Vida (Cseke, 62.) – Ádám M. (Szabó B., 78.). Edző: Szanyó Károly
Balmazújváros: Mester – Vachtler, Forgács, Papp, Németh Á. – Nagy R. (Bokros, 66.), Kónya, Müller, Sárközi (Oláh, a szünetben) – Szőllősi (Mokánszki, 66.)– Belényesi. Edző: Pajkos János
Gólszerzők: Engel (27.), Remili (60., 64.)
Kiállítva: Forgács (29.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az edzőváltáson átesett Balmazújváros a tavasszal jól teljesítő Vasas otthonába látogatott szombaton kora este.

A kilencedik percben Remili kapott jó labdát, 14 méterről kapura fordult, de lövését a vendégek kapusa másodjára megfogta. A 18. percben a hazai kapu forgott veszélyben, de Nagy Róbert fejesét Hermány bravúrral védte – tudósít az onlajnok.com.

Öt perccel később Mester kapus végzett el nagyon rosszul egy kirúgást, Remili levette a labdát, majd kilenc méterről lőtt, de Forgács még visszaért, és mentett a gólvonal elől. A 27. percben azonban már nem úszta meg a Balmazújváros: Remili passzolt Engel elé, aki a kifutó Mester felett a kapuba lőtt (1-0).

Két perccel később ismét egy rövid passz hozta nagyon nehéz helyzetbe a hazaiakat: Ádám Martin csapott le a hátralőtt labdára, Forgács már csak szabálytalanul tudta megállítani, és mivel mindezt utolsó emberként tette, kiállította a játékvezető.

A 36. percben közel került az egyenlítéshez a vendég együttes: Belényesi fejelt a kapufára egy szabadrúgás utáni beadást. Három perccel később Horváth tálalt remek labdát Gál elé, aki nagy helyzetben fölé lőtt. A félidő hajrájában ismét Horváth adott be, de Ádám Martin centikkel mellé fejelt.

A második félidő elején Engel beadása éppen csak hosszú lett Vidának. Bő negyedóra elteltével Remili kapott labdát, azonban kissé kisodródva a hosszú sarok mellé lőtt. A hatvanadik percben viszont már nem hibázott az angyalföldi légiós: Horváth Levente beadását tette maga elé, majd hét méterről a hosszúba helyezett (2-0). Négy perccel később ismét Remili kapott remek labdát, ezúttal Ádám Martintól. A Vasas támadója most távolról vette célba a kaput, és 22 méterről a hosszúba csavart (3-0).

A 68. percben Remili visszaadta a passzt: Ádám Martint indította, aki a kapufát találta telibe nagy helyzetben. A Vasas továbbra is nagy mezőnyfölényben játszott, sorra alakította ki a helyzeteit. A 83. percben ismét Horváth adott be hajszálpontosan, de Kiss Róbert hétméteres lövését bravúrral védte a vendégek kapusa. Több gól nem esett, így a Vasas három góllal bizonyult jobbnak ellenfelénél.

– A kiállításig kiegyenlített játékot hozott a találkozó, mindkét csapatnak volt két-két nagyobb helyzete – értékelt a Rangadó.hu szakértője, Duró József, a Vasas és a Kispest-Honvéd korábbi válogatott játékosa. – Mindkét együttes ívelgetéssel próbált átjutni az ellenfél védelmén, emellett a Vasas viszont a széleken is fölénybe került. Az első gól is egy ilyen szélen vezetett támadásból született. A kiállítás megpecsételte a Balmazújváros sorsát, élt az emberelőnnyel a hazai csapat. Fölényben játszott a Vasas, a második félidőben a gólok mellett két kapufát is lőtt, és több helyzetet is kialakított. Az edzők is a kiállításhoz igazodva cseréltek: míg a vendég csapat visszaállt egycsatáros játékra, addig a Vasas három védővel játszott tovább, így eggyel több játékos tudott felzárkózni a támadásokhoz. A második játékrészben helyzete sem volt a Balmazújvárosnak, míg a Vasas sorra dolgozta ki a lehetőségeket. Nagyobb arányban is nyerhetett volna a hazai csapat, de úgy érzem, a háromgólos különbség reális.

Olvasói sztorik