NB II

Újabb elsöprő győri siker

Az NB II 24. fordulójában: Gyirmót–Vasas 4-0.
NB II, 24. forduló
Gyirmót FC – Vasas FC 4-0 (2-0)
Gyirmót. Játékvezető: Pintér Cs.
Gyirmót: Somogyi – Hajba, Balog Z., Lázár P., Farkas Márk – Papp K. (Farkas Máté, 89.), Madarász – Cseri (Sós, 72.), Magasföldi, Fejes J. – Oross (Andorka, 68.). Edző: Sisa Tibor
Vasas: Hermány – Horváth L., Grúz, Tamás L., Engel – Gál, Nagy T. (Menyhárt, 69.) – Cseke (Szedlár, 59.), Vida, Remili (Szabó B., 84.) – Ádám M. Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Fejes J. (4.), Madarász (31.), Oross (49.), Balog Z. (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jó formában lévő csapatok találkoztak Győrben: a Gyirmót a Vasast fogadta szombaton kora este.

A harmadik percben máris megszületett az első gól: Fejes János kapott egy kitűnő labdát a leshatáron, a kaputól harminc méterre, kettőt lépett, majd a kimozduló Hermány lába között a kapu közepébe gurított (1-0). A gól után mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 19. percben egy felszabadítás után a Gyirmót tizenhatosának előterében Gál Mátyásra pattant a labda, és a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Egy perccel később Farkas Márk beadása után Magasföldi fejese kevéssel kerülte el a kapufát.

A 26. percben Remili három jó csellel két védőt is becsapott, de a lövése elkerülte a kaput. Újabb egy perc elteltével Fejes lapos középre adása elsuhant az érkező gyirmóti játékosok lába előtt. A 29. percben Nagy Tamás szöglete kipattant a védőkről, az érkező Ádám Martin pedig egy méterre a kapu mellé lőtt. A harmincadik percben egy beadást Hermány előbb bravúrral védett, majd érkezett Madarász Márk, aki közelről az üres kapuba passzolt (2-0). A 34. percben Engel indult meg, vezette a labdát legalább tíz méteren keresztül, majd egy méterrel a keresztléc fölé lőtt. A 39. percben Remili szabadrúgását védte Somogyi. A szünet előtt Remili lapos lövése a kapu mellé szállt. A Gyirmót frissebben mozgott és veszélyesebb volt a kapura az első periódusban.

Erőteljesen zuhogott az eső, a levegő hőmérséklete 10-12 fokra süllyedt, dörgött az ég és villámlott, a meccs azonban folytatódott.

A 48. percben egy szögletre Oros érkezett üresen az ötösnél, és senkitől sem zavartatva a kapu közepébe fejelt (3-0). Három perc múlva Engel beadásáról Ádám Martin lemaradt a gólvonaltól két méterre, a kapufánál. Az eső egyik pillanatról a másikra elállt… Az 57. percben egy beadás kipattant az angyalföldi védőkről, Balog Zoltán elé pattant, aki három méterről az üres kapuba bombázott (4-0). A hatvanadik percben Nagy Tamás játszotta magát tisztára a tizenhatos előterében, lövése a kapu a közepébe tartott, ám a Somogyi védett.

A 61. percben Ádám Martin húszméteres lövése kipattant a kapusról, de Szedlár elől Somogyi meg tudta kaparintani. A 77. percben egy gyirmóti beadásra Andorka érkezett, lövése túljutott Hermányon, de Grúz kilőtte a gólvonalról. A nyolcvanadik percben Remili középen, a tizenhatos előterében tisztára játszotta magát, lövése mintegy két méterrel elkerülte a kapufát – tudósított a Vasas FC honlapja.

– Nagyon jó mérkőzés volt, amelyen meglepően sok tehetséges fiatal játszott mindkét csapatban. A meccs előtt beszéltem a két edzővel, akik elmondták, hogy előtérbe helyezik a fiatalokat. A Vasas is nyíltan játszott, nem futballozott rosszul, de nem is olyan jól, mint a Zalaegerszeg ellen. Most nem volt benne a gól a játékukban. Az első felvonásban kontrákból lőtt két gólt a Gyirmót, külön kiemelném Madarász Márkot, aki jól játszott és gólt is szerzett. A játék színvonala a második félidőben is meghaladta az NB II-ben megszokottat. A hazaiak szinte minden rögzített helyzetből veszélyesek voltak, a támadófutballt erőltetve, jó játékkal nyertek – mondta a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, majd edzője.

Olvasói sztorik