NB II

Együtt harcolnak a sikerért

Marian Sluka úgy érzi, hogy egységesebbé tette a zalai csapatot az utóbbi hónapokban kialakult helyzet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A város közgyűlése szerdán egyhangúlag megszavazta a Zalaegerszegi Tulajdonkezelő Ellátó és Sportszolgáltató Kft. létrehozását, és megválasztották annak ügyvezetőjét is Devecz Miklós személyében. A közgyűlési előterjesztés értelmében hamarosan rendezni tudják a játékosok felé fennálló tartozásokat a másodosztályú ZTE FC-nél, amely a pénztelenség miatt a téli szünetben számos kulcsemberét elvesztette, a tavaszi szezont pedig egy ajkai döntetlennel (1-1) kezdte.

A Rangadó.hu megkereste a zalaiak rutinos játékosát, Marián Slukát, aki elmondta: reményei szerint a vezetőség jobban odafigyel rájuk a jövőben, mert az utóbbi időben némileg magukra hagyták őket.

– Elég nagy megnyugvást jelent, hogy rendeződni látszanak a dolgok – kezdte Marián Sluka. – Már ideje volt, hogy történjen valami, és hatalmas köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, és a polgármester úrnak. Sok kérdés van még, ami megválaszolásra vár, de bízunk benne, hogy minden rendeződni fog rövid időn belül. Túl vagyunk az első bajnokin is, és erre a hétre már kaptunk ígéretet, hogy az új vezetőség rendezi a tartozásokat.

A 34 éves szlovákiai középpályás úgy érzi, hogy a kialakult helyzet egységesebbé tette a zalai csapatot, és Lendvai Miklós vezetőedző a sok távozó ellenére is jól egyben tartotta a gárdát.

– Elég későn jött ez a dolog, de úgy gondolom, hogy Lendvai Miklós jól összetartotta a csapatot, és egységesebbek is lettünk. Százszázalékosan végigdolgoztuk a két hónapot, és játszottunk rengeteg edzőmeccset. Úgy érzem, egy-két hétre még szükségünk van ahhoz, hogy elérjük a maximális formánkat, és a topon legyünk. Most is jó állapotban vagyunk, de szerintem leszünk ennél még jobbak is. Az egyetlen probléma, hogy talán picit vékony a keretünk, nem vagyunk sokan. Sok fiatal, saját nevelésű játékos van a csapatban, akik szerintem elég ügyesek. Most nekünk, idősebb labdarúgóknak kell húznunk a csapatot, és segítenünk kell a fiatalokat. Remélem, hogy a körülmények adottak lesznek ahhoz, hogy le tudjunk játszani egy jó tavaszi szezont.

A korábban Siófokon és a Haladásban is szereplő játékos szerint az öltözői hangulatra nem lehet panasz, és mindent megtesznek a jó tavaszi szereplés érdekében.

– Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogyan fogunk szerepelni a továbbiakban. Úgy érzem, elég jól összecsiszolódott a gárda, és nagyon egységes csapatot alkotunk. Remek a hangulat az öltözőben, és nagyon együtt van mindenki, a játékosok és a szakmai stáb is. Reméljük, hogy a vezetőség még jobban odafigyel majd ránk, játékosokra, hiszen az utóbbi időben kicsit magunkra hagytak minket. Bízom abban, hogy minden rendeződik, és jól fogunk szerepelni. Rajtunk semmi nem fog múlni, mindent el fogunk követni azért, hogy jó teljesítményt nyújtsunk.

Az ötödik Zalaegerszeg a következő fordulóban a második helyezett Dunaújváros együttesét látja vendégül, és egy győzelem esetén már csak négy pontra lennének a feljutás jelentő pozíciótól.

– Elsősorban a következő meccsel foglalkozunk. Reméljük, hogy le tudjuk győzni a Dunaújvárost. Ha sikerülne nyerni, akkor ott maradnánk az élmezőnyben, ott lennénk a feljutóhely közelében, és számunkra most ez a legfontosabb. Együtt fogunk dolgozni, együtt fogunk harcolni a sikerért, és szerintem egy szép félszezon lesz előttünk, és tudunk továbblépni – mondta végül Marian Sluka.

Olvasói sztorik