NB II

Értetlenül áll a történtek előtt

A szlovákiai Marián Slukának élő szerződése van a ZTE-vel, mégsem edzhet az első csapattal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Télen igazolt az NB II-ben szereplő Zalaegerszeg csapatához Marián Sluka. A szlovákiai középpályás nem volt ismeretlen a ZTE szurkolóinak, hiszen korábban már erősítette a klubot. A középpályás azonban nagy meglepetésre csak három alkalommal lépett pályára kezdőként tavasszal a másodosztályban, most pedig a vezetők megszeretnének megválni az élőszerződéssel rendelkező játékostól, akinek megtiltották, hogy az első keret edzéseit látogassa. A Rangadó.hu megkereste a 33 éves futballistát, aki teljesen értetlenül áll a történtek előtt, és nem tudja, hogy mi lesz vele.

– Élő szerződésem van a Zalaegerszeg csapatával. Januárban jöttem a gárdához, hívtak, hogy segítsek és aláírtam egy másfél éves megállapodást – kezdte a korábban Szombathelyen és Siófokon is szereplő Marián Sluka. – Az elnök úrral még mindig nem sikerült beszélnem, hogy igazából mi történik, vagy mi zajlik a háttérben. Állítólag ezen a héten ér haza külföldről. Elég szomorú vagyok, hiszen élő szerződésem van, hétfőtől mégis felmentettek az edzések alól, és külön tartanak nekem tréninget. Igazából nem értem az egészet. Abban az esetben, ha nem számítanak rám, valahogy meg kellene egyeznünk.

A 33 éves középpályás szerződése még egy évig érvényes, de csökkenteni akarták a fizetését, ő azonban ezt nem fogadta el.

– Nem tudom, hogy most mi lesz velem, egyelőre külön edzek, ez elég szomorú. Szerintem egy élő szerződéssel rendelkező játékossal ezt nem lehetne csinálni – szögezte le Marián Sluka. – Várom, hogy beszélhessek az elnök úrral, akivel télen megegyeztem. Remélem, rendeződni fog ez az egész, és újra a többiekkel edzhetek. Ha nem így lesz, akkor valahogy meg kell egyeznünk, hiszen egyoldalúan nem lehet felbontani a szerződést, csakis közös megegyezéssel. Nagyon bánt ez az egész, mert télen idehívtak, hogy segítsek az alakulaton, és mindössze három fordulóban játszottam kezdőként tavasszal.

Preisinger Sándor még számított a rutinos játékosra, aki immár öt éve szerepel hazánkban, de aztán jött az új edző, akitől egyszer sem kapott lehetőséget a kezdőben.

– Simon Antallal sem beszéltem semmit ezzel kapcsolatban, az első edzés előtt annyit mondott, hogy a vezetőktől azt az utasítást kapta, hogy nem szabad az első kerettel edzenem – mesélte Marián Sluka. – Igazából számomra az a furcsa, hogy nekem senki nem mondott semmit. A szezon végén sem mondta senki, hogy nem számítanak rám. A nézők is meglepődtek, hogy engem így kiraktak a csapatból, és a tavasszal nem is kaptam lehetőséget a bizonyításra. Harminchárom éves vagyok, ha valaki nem szimpatizál velem, akkor mondja meg, beszéljük meg.

Olvasói sztorik