NB I

Marad-e Sluka?

Szeretné kiharcolni a bennmaradást jelenlegi csapatával Marián Sluka, de a pénzügyekről még tárgyalnak...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző szezon végén nem tartottak igényt a Haladásnál a szlovákiai Marián Sluka játékára. Távoznia kellett, talán mert az életkora miatt már nem fért be a fiatal szombathelyi csapatba. A nyár folyamán sehol nem kapott szerződést, mert Zalaegerszegen csak hitegették, de ez csak később derült ki, közben ő a többi lehetőséget visszamondta. Szeptember végén aztán Siófokra került, és amint játékba lendült, bizonyította, hogy továbbra is megbízható teljesítményre képest. De ott sem minden papsajt, elég, ha csak arra gondolunk, hogy jelenlegi együttese sereghajtó. Nem is biztos, hogy Sluka marad! A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy alapvetően nem szeretne távozni, de most is vannak ajánlatai máshonnan, és az anyagi feltételekről egyelőre nem tudott megállapodni a siófokiakkal…

– Összességében hogy sikerült a kétezer-tizenkettes esztendő?
– A múlt év nagyon rossz volt! A Haladásban alig játszottam tavasszal, aztán távoznom kellett, ráadásul még mindig tartoznak a szombathelyiek! Nyáron hónapokig nem volt klubom, szóval remélem, idén jobb évem lesz. Újév, új élet – mondta a Rangadó megkeresésére Marián Sluka.

– És milyen volt az elmúlt néhány hónap, siófoki színekben?
– Egyrészt szerencsétlen, mert sérülésekkel bajlódtam, majdnem minden meccsen kaptam egy-egy rúgást valahova, ezért nagyjából csak minden második mérkőzésen játszhattam. A Paks elleni Ligakupa-találkozón a hátamat, az újpesti bajnokin pedig a sarokcsontomat találták telibe, s mint utóbb kiderült, repedéssel játszottam az utolsó két fordulóban. Előbb Magyarországon röntgenezték meg a sarkamat, és azt mondták, nincs repedés, aztán Szlovákiában is megvizsgáltak, és ott kiderült, hogy mégis van, de mindez csak az utolsó, Eger elleni bajnoki meccs után vált világossá. Ezért egész decemberben csak pihentem. Remélem, a sarkam már teljesen rendbe jött. A hátam is jól van, ezen a héten kezdtük a felkészülést, napi két edzéssel, és jól viseltem az edzésmunkát.

– És milyen volt az elmúlt időszak, ami a csapatot, a klubot illeti?
– Megszoktam itt, Siófokon, remélem, tudtam segíteni az együttesnek, hiszen amikor játszottam, nem volt annyira rossz… A Magyar Kupában továbbjutottunk, és amióta itt vagyok, nyolc pontot szereztünk a bajnokságban.

– Marad a csapatnál a szezon végéig, esetleg vannak más lehetőségei?
– Tárgyalásban vagyunk. A szerződésem nyárig érvényes, de pénzügyileg csak decemberig egyeztünk meg, és a folytatásról még nem tudtunk megállapodni. Nem tudom, mi lesz, az NB I-ből egy, a másodosztályból két ajánlatom van, és meg egy osztrák klub is érdeklődik irántam, de a siófokiak is hosszabbítanának velem másfél évre. Szeretnék maradni, de minden attól függ, hogy meg tudunk-e egyezni.

– Már csak tizenhárom forduló van hátra. Milyen helyezést érhet el a Siófok a végelszámolásnál?
– Szeretnénk csodát csinálni, valamiképpen bent maradni az élvonalban. Remélem, a vezetők úgy fognak erősíteni, hogy sikerül elérnünk a célunkat. Nem annyira rossz a játékosállományunk! Tudunk még jobban is játszani, mint az utolsó néhány fordulóban. Néhány poszton jó erősítés, illetve egy jó alapozás kell. Remélem, én is tudok segíteni, ha maradok. A következő tíz nap során szeretném eldönteni, hol folytatni a pályafutásomat. Szerintem egy-két jó évem még van ezen a szinten.

Olvasói sztorik