Teljesítették a város feltételeit

Nagy Ferenc csütörtökön aláírta: Zalaegerszegen megkötötték a részvényvásárlásra vonatkozó előszerződést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön délelőtt közlemény jelent meg a ZTE FC honlapján a klubot működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa és vezérigazgatója, Nagy Ferenc aláírásával. Eszerint a szükséges pontosításokat követően aláírták az előszerződést, amely a város önkormányzata által feltételként szabott részvényvásárlásra vonatkozik. A közlemény úgy fogalmaz: ezzel lehetővé válik, hogy a közgyűlési határozatban megszavazott ötvenmillió forint átutalása megtörténjen, illetve a végleges többségi tulajdon megszerzésére irányuló részvény adás-vételi szerződés megkötésre kerüljön.

Zalaegerszeg város közleménye

Zalaegerszeg önkormányzata a város sportéletének legnagyobb támogatójaként az egyéni sportolók segítése mellett mindig fontosnak tartotta a helyi egyesületek működésének biztonságát is. Ezért éreztünk felelősséget a megszűnés végső határára jutott ZTE FC-ért is. Mert a klub több mint 90 éves hagyománya kötelez bennünket. Mi nem hagyhattuk cserben azt a mintegy 550 fiatalt, akik az egyesületben sportolnak, a zalai, zalaegerszegi kötődésű játékosokat és edzőket, akik a nehézségek ellenére kitartottak, a legendákat, akik pályafutásuk során sikeresen és hűségesen dolgoztak érte és természetesen azt a több ezer szurkolót, akik számára nemcsak kikapcsolódást, de számtalan élményt, sok örömet szereztek a ZTE mérkőzései. Akik büszkén vallották, hogy Zalaegerszeg a legszebb város, a mi csapatunk a legjobb csapat. Fontosnak tartottuk tenni érte, hogy megint így legyen, hogy a ZTE család megmaradjon és tovább gyarapodjék.

Ezért kínáltunk segítséget a rendkívül nehéz helyzetbe került klubnak és ezért örülünk, hogy hosszas gondolkodás után Nagy Ferenc elnök úr elfogadta feltételeinket. Így örömmel jelentjük be, hogy a mai napon mindkét fél aláírta azt a szerződést, melynek eredményeként egy új formában, megújult vezetéssel működő és folytonos önkormányzati felügyelettel gazdálkodó ZTE FC szolgálhatja majd minden sportolni vágyó és futballbarát örömét és ér el remélhetőleg a korábbiakhoz hasonló sikereket, ad a magyar labdarúgásnak újabb kiváló, helyi nevelésű játékosokat.

A hagyomány tovább él, hajrá ZTE!

Zalaegerszeg, 2014. február 20.

Gyutai Csaba, polgármester

Visszakapták az átigazolási jogot

Az MLSZ jogi bizottsága megtárgyalta a Simon Antal kontra ZTE FC ügyet, és visszaadta az NB II-es klub átigazolás jogát. Sok idő nem maradt, holnap éjfélkor ugyanis vége az átigazolási időszaknak. Hogy kiket tudnak esetleg szerződtetni, még kérdéses, de az biztos, hogy az edzőmérkőzéseken szerepelt Tóth László odaigazol a Haladástól.

Címkék: ZTEzalaegerszegnb2