NB II

Ötvenmilliós ajánlat a ZTE-nek

Rendkívüli közgyűlésen tárgyalták a klub helyzetét; Nagy Ferenc nem egy fillére sincs.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zalaegerszeg város közgyűlése pénteken rendkívüli ülésen tárgyalta meg a ZTE FC helyzetét, illetve további működésének lehetőségeit. A közgyűlés megszavazta 50 millió forint támogatás részletekben történő folyósítását azzal a feltétellel, hogy Nagy Ferenc többségi tulajdonos előszerződést ír alá a részvények adásvételére vonatkozóan. Feltétel még, hogy a további pénzkifizetések csak önkormányzati kontroll mellett történhetnek meg.

A közgyűlés felhatalmazta a polgármestert, hogy további tárgyalásokat folytasson Nagy Ferenccel a részvények adásvételéről. Ugyanakkor olyan szerződést nem köthet, amely a korábbi tisztségviselők gazdasági felelősségét kizárja.

Szavaztak az egyszemélyes önkormányzati tulajdonú társaság létrehozásáról, amely majd a részvényeket megvásárolja. Ennek vezetője még nem ismert.

– Az önkormányzat jogi képviselőjével együtt elkészítjük az előszerződést, amely szerint megvásároljuk a részvényeket Nagy Ferenctől a korábban adott, jelképes összegű ajánlatban foglalt ezerkilencszázhúsz forintért – nyilatkozott az MTI-nek Gyutai Csaba, polgármester, aki jelezte, hogy egész hétvégén a többségi tulajdonos rendelkezésére áll annak érdekében, hogy a szerződés aláírásával meggyorsíthassák a ZTE FC megmentésének folyamatát.

Gyutai Csaba hozzátette, mivel Nagy Ferencnek egy fillére sincs, ha nem írja alá az előzetes megállapodást, azzal az egész zalaegerszegi labdarúgás jövőjét veszélyezteti.

A zalaegerszegi városvezetés múlt hét szerdán tett jelképes összegű ajánlatot a klub megvásárlására. Nagy Ferenc pénteken közölte, elfogadja az ajánlatot, de feltételekhez köti azt. Ezek között szerepelt a harmadik személyek felé fennálló szerződéses kötelezettségek és az ezekből adódó pénzügyi jellegű kérdések rendezése, valamint a játékosok szerződéseivel és támogatói szerződésekkel kapcsolatos kérdések tisztázása.

Gyutai Csaba korábban azt mondta az MTI-nek, sürgős intézkedésekre, valamint nagyjából 300 millió forintra van szükség ahhoz, hogy rendezzék az élvonalban 2002-ben bajnok zalaegerszegi csapat helyzetét, a végleges megoldást pedig az jelentheti, ha egy száz százalékban önkormányzati tulajdonú kft. üzemelteti az egyesületet, s hitelt vesz fel az adósságok rendezéséhez.

Pavicsevics nem bontott szerződést

Több internetes fórumon megjelent ma, hogy Darko Pavicsevics szerződést bontott a zalaegerszegi klubbal. Az állítás nem igaz, a klub aláírásra jogosult vezetői közül szerződésbontást senki sem írta alá a játékossal – tájékoztatta a ZTE FC honlapját Dézsi Attila cégvezető.

Olvasói sztorik