NB II

ZTE: 1920 forintos városi ajánlat

Megismétlődik a pécsi kivéreztetés? Az önkormányzat megvenné a focicéget.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak Zalaegerszegen, a témát a nehéz anyagi helyzetbe került NB II-es labdarúgócsapat jövője szolgáltatta.

A ZTE-stadion mögötti edzőpályán – miközben a csapat tagjai gyakoroltak – Gyutai Csaba polgármester elmondta: a város vételi ajánlatot tett a ZTE FC Zrt. többségi tulajdonosának. Ennek értelmében az önkormányzat 1920 forintért (ekkor alapították ugyanis a klubot) megvásárolná a többségi tulajdonos részvényeit.

A polgármester azt is elmondta, hogy péntekig várják a választ. Kedvező reakció esetén a város egy százszázalékos tulajdonú kft-t alapítana a klub működtetésére azért, hogy átlátható viszonyokat teremtsen. Az új cég hitelt venne fel önkormányzati kezességvállalással, de mint a polgármester elmondta, állami szerepvállalást is remélnek a stabilitás megteremtése érdekében – írja a zaol.hu.

A Rangadó.hu értesülése szerint a pénteki határidő ellenére Nagy Ferenc tulajdonos már megegyezett a zalaegerszegi önkormányzattal, és másfél héten belül kiszáll a klubból.

Információink szerint nagyjából 190 millió forintos tartozás halmozódott fel a klub felé, mert a vállalt szerződéseket nem teljesítette az önkormányzat. Ezzel a pécsihez hasonló helyzet alakult ki, aminek a lényege a város részéről a kivéreztetés. Végig arra játszottak, hogy az NB III-as Andráshida csapatát a zalaegerszegi stadionba költöztessék, és két éven belül az NB I-be segítsék.

Szerettük volna megszólaltatni Nagy Ferencet is, de hiába kerestük a délután folyamán többször is…

Olvasói sztorik