NB I

Pavicsevics aláírt Kecskeméten

Öt év után távozott a Zalaegerszeg gólfelelőse, aki fél plusz kétéves szerződést írt alá az alföldiekkel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kecskemét együttesében folytatja pályafutását a Zalaegerszegről távozó Darko Pavicsevics – tájékoztat az alföldi klub honlapja. A 27 éves montenegrói támadó fél plusz kétéves szerződést írt alá a lila-fehérekkel.

A kitűnő felépítésű, közel két méter magas csatár 2009 januárjában igazolt hazánkba, a ZTE játékosa lett. Karrierje kitűnően indult, hiszen első teljes idényében húsz meccsen 13 gólt szerzett az NBI-ben. Pavicsevics lendületét egy sérülés törte meg, ami miatt hosszabb kihagyás várt rá. A ZTE időközben kiesett az élvonalból, ám a montenegrói futballista maradt a klubnál, és újra vezére lett a csapatnak.

Másfél év alatt negyven meccsen 26 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját a másodosztályban. Pavicsevics pontosan száz tétmeccset játszott Zalaegerszegen, ezeken 52 gól és 18 gólpassz fűződik a nevéhez, az NBI-ben ötven meccsen 21 gólt jegyez. A ZTE-vel Magyar Kupa-döntőt játszott, az NB I-ben kétszer a negyedik, egyszer az ötödik helyre futott be.

A frissen igazolt támadó izgatott az új lehetőség miatt, és nagy tervekkel vág neki a tavasznak. A KTE-t sokkal jobb csapatnak tartja annál, mint amilyen helyet elfoglal a tabellán, az előrelépésben pedig gólokkal segítené újdonsült klubját.

– Éhes voltam az új kihívásokra, szerettem volna újra az NB I-ben futballozni. Az NB II-ben is minden tőlem telhetőt megtettem, de elérkezettnek láttam az időt a váltásra, mert képességeim alapján az élvonalban érzem a helyem. A kecskeméti közeget tökéletesnek érzem ahhoz, hogy ezt be is bizonyítsam. A KTE sokkal jobb csapat annál, mint a jelenlegi helyezése, az célom, hogy gólokkal segítsem a klubot egy minél jobb pozíció elérésében – nyilatkozta a KTE honlapján Pavicsevics.

Olvasói sztorik