Hírek

Elfogyott a türelem

Szimpátiatüntetés volt kedden délután a ZTE fennmaradásáért; a legendák nyílt levelet írtak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A felnőtt csapat és az utánpótlás játékosai, szüleik és szurkolók tartottak csendes demonstrációt a ZTE körül kialakult helyzet miatt a klub székháza előtt két órán keresztül, kedden délután.

A tüntetésen résztvevők elsősorban azt sérelmezték, hogy Nagy Ferenc többségi tulajdonos még mindig nem írta alá a megállapodást Zalaegerszeg önkormányzatával, amelynek értelmében átadja részvényeit a városnak, és így a klub működése folytatódhatna továbbra is. Amennyiben péntekig ez nem történik meg, úgy az igazolások meghiúsulnak a tavaszi idényre, és egyben a ZTE licence is megszűnhet az MLSZ-nél.

A demonstráción résztvevők úgy tudják: Nagy Ferenc azért nem írja alá a szükséges papírokat, mivel abban kritériumként szerepel, hogy köteles anyagi felelősséget vállalni a későbbiekben esetlegesen felvetődő – egyelőre még homályos – anyagi követelésekkel kapcsolatban.

Lendvai Miklós vezetőedző azt nyilatkozta: az utóbbi egy hétben elfogyott a játékosok és az edzők türelme is. A közös munka során is érezhető az óriási feszültség, a létbizonytalanság és az elkeseredettség. Mára többek napi megélhetése került veszélybe, és nem ritka, hogy kénytelenek egymástól vagy éppen a vezetőedzőtől kölcsönt kérni ennivalóra. Lendvai úgy összegezte a jelenlegi helyzetet: a szakmai stábot már nem érdekli, hogy mi vezetett a mostani helyzethez és a gondokért ki okolható. Számukra az a fontos, hogy végre az érdemi munkára koncentrálhassanak.

A demonstrálóknak a klub nevében Tóth Krisztián marketingvezető mondta el a legutóbbi információkat a Nagy Ferenc és az önkormányzat között folyó tárgyalások állásával kapcsolatban. Eszerint az a megállapodás, amely hetek óta kétségek között tartja a klub vezetését, a játékosokat és a csapat szimpatizánsait egyaránt, minden bizonnyal még a héten megszülethet. Tóth Krisztián elmondta azt is: a megegyezés aláírásának reális esélyeiről Nagy Ferenc kedden személyesen tájékoztatta a csapatot és a ZTE vezetőségét is. A marketingvezető szerint Lendvai Miklós játékosai a bajnoki mérkőzésre már nyugodtabban készülhetnek.

A klub több korábbi labdarúgója nyílt levélben fordult a ZTE FC elnök-tulajdonosához. Az aláírók között van többek közt Kereki Zoltán, Péter Zoltán, Mihalecz István, Madár Gábor, id. Józsi György, és az egykori sikeredző, Szőcs János is, akinek a nevét felvette a ZTE-akadémia – írja a zalatajkiado.hu.

További hír a Zalaegerszeggel kapcsolatban, hogy az MLSZ továbbra sem adta vissza a klub részére az igazolási jogot, amit korábban azért vont meg, mert tartoztak a korábbi vezetőedzőnek, Simon Antalnak. A tartozást kiegyenlítették, de a szövetség még nem adta áldását, hogy a ZTE ismét igazolhasson játékosokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik