NB II

Próbajátékról nem volt szó

Gyánó Szabolcs neve felvetődött, de nem hívták tesztelésre az NB II-es Kisvárda csapatához.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gyánó Szabolcs korábban számos magyar csapatnál megfordult. Játszott a többek közt Pécsen, a Vasasnál, Zalaegerszegen, Kecskeméten, Kozármislenyben, Sopronban, illetve Portugáliában is. A 34 éves futballista jelenleg az osztrák hetedosztályban futballozik, és már nem tervezi a visszatérést a magyar bajnokságba.

Néhány napja viszont felröppent a hír, hogy a Kisvárda edzője, Révész Attila próbajátékra hívta a rutinos támadót, de a játékos nemet mondott a tesztelésre. A Rangadó.hu megkeresésére Gyánó Szabolcs elmondta, hogy próbajátékról szó sem volt, Révész Attilát viszont korrekt embernek tartja.

– Hogyan telnek napjai a téli időszakban?
– Jelenleg itthon élek Magyarországon, de az osztrák hetedosztályban futballozom, ami annyit tesz, hogy péntekenként kijárok egy edzésre, majd vasárnap mérkőzést játszunk. Többnyire jót futballozunk.

– A hét első részében mit csinál? Dolgozik, vagy még a futballból él?
– Sok időt töltök a gyermekeimmel. Jelenleg még nincs munkám, de valószínűleg a közeljövőben ez is változni fog. Vannak elképzeléseim, de konkrétumokat még nem szeretnék mondani.

– A Vasasnál visszatért a régi vezetés, és több korábbi angyalföldi labdarúgót is visszacsábítottak. Önt nem keresték?
– Nem, szó sem volt róla. Tóth Andrással, a Vasas másodedzőjével rengeteget szoktam beszélni, de fel sem vetődött. Én sem tervezek már ennyire komolyan. De vagyok annyira öntudatos, hogy ha egyszer nekem valahol azt mondják, hogy nem kellek, akkor oda nem szívesen mennék vissza.

– Révész Attila, a Kisvárda edzője állítólag szerette volna önt megnézni egy próbajátékon, de nemet mondott rá. Így történt?
– Próbajátékról nem volt szó. Révész Attilával beszéltem, de valószínűleg nemet mondtam volna. Attila nagyon korrekt volt, mert érdeklődött irántam, de elmondtam neki, hogy mennyit edzek, és milyen állapotban vagyok. A leigazolásomra valószínűleg azért nem került sor, mert az elmúlt hat-hét hónapban nem annyit edzettem, mint bármely NB II-es csapat futballistája. Én ezt őszintén elmondtam Révész Attilának, és két nap múlva visszahívott, hogy nem aktuális a leigazolásom. Úgyhogy nem volt szó próbajátékról, bár tartom magam annyira, hogy aki engem le akar igazolni, az simán leigazol. Nem vagyok egy Kenesei Krisztián, vagy Tököli Attila, de tudom, mit érek. A Kisvárdának viszont most eredményre van szüksége, és mivel három-négy hét múlva kezdődik a bajnokság nem biztos, hogy engem ennyi idő alatt fel tudtak volna építeni olyan szintre, hogy segíteni tudjak a csapatnak.

– Tervezi még, hogy visszatér Magyarországra futballozni?
– Nem igazán. A Kozármisleny portugál vezetőedzője, Eduardo Almeida felhívott, de egyből nemet mondtam. Majd újra elgondolkodtam, de akkora sajnos már megszakadt a kapcsolat. Révész Attila hívása is elgondolkodtatott, de nem jött össze. Nem vagyok elkeseredve, mert van kint egy csapatom, ahol jól érzem magam, és meg vannak elégedve velem, úgyhogy nem esek kétségbe.

Olvasói sztorik