NB II

Nagy küzdelemben nyert az Előre

A Békéscsaba 4-3-ra győzött az NB III-as Szeged-Grosics otthonában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben a csabaiak játszottak mezőnyfölényben, több helyzetük volt. A 19. percben váratlanul jött a hazaiak gólja, egy éles beadás után Király fejéről került saját kapujába a labda. A félidő hajrájában Károly egyenlített. A fordulás után Germán kétszer is betalált, így 3-1-re vezetett a Szeged-Grosics. A csabaiak nem adták fel, előbb az újonc Bagi két góljával egyenlítettek, majd Balogh Milán a győztes találatot is megszerezte. A csabaiak legközelebb csütörtökön 15 órakor Kecskeméten lépnek pályára – írja a beol.hu.

A gyulai csapat négy beadásból kapott négy gólt, ráadásul ezek közül talán egy volt igazán gólveszélyes szituáció. Teljes mértékben a figyelmetlenség és a fáradság számlájára írhatóak a találatok, a védőfal mögé bejátszott labdákról maradt le a védelem. Ennek ellenére a Szeged több tetszetős akciót is vezetett, agresszív támadójátéka igen veszélyesnek bizonyult. A harmadosztályú csapat a következő felkészülési találkozóját csütörtökön, a román másodosztályú Valcea ellen vívja 12 órától – írja a szegedma.hu.

– Úgy terveztük, hogy a felkészülés ezen periódusában erősebb ellenfelekkel szemben is összemérjük tudásunkat – mondta Nyilas Elek, a Szeged-Grosics edzője. – Ilyenkor jobban látni a gyenge pontokat, könnyebb megtalálni a hibákat. Az MTK és a román ellenfél után egyre több az olyan periódus, amikor kimondottan jól játszunk, ez egyfajta fejlődést is mutat. A koncentrációnkon kell csiszolni, hiszen elkerülhető gólokat kaptunk.

– Egyéni hibák miatt szerzett vezetést a Szeged. A játékunk nagyon döcögős volt, van mit javítani – mondta Komjáti András, a Békéscsaba edzője.

Felkészülési mérkőzés

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Békéscsaba 1912 Előre SE 3-4 (1-1)

Gyula, 100 néző. Játékvezető: Csonka

Szeged-Grosics: Molnár F. T. – Kéri, Farkas M., Szabó Cs., Zabari – Máté P., Markovics, Ács, Bartyik – Zelenyánszky, Germán. Cserék: Pászka, Dombai, Manga, Hegedűs, Zádori. Edző: Nyilas Elek
Békéscsaba: Scsekics – Tolmbaye, Balog Zs. (Juhász Gy.), Albert I., Király (Horváth T.) – Leucuta (Balogh M.), Tölgyesi (Frasler), Bagi, Gajdos – Lucas, Károly. Edző: Komjáti András

Gólszerzők: Király (öngól 19.), Germán (49., 53.), illetve Károly (37.), Bagi (61., 79), Balogh M. (81.)

Olvasói sztorik