NB II

Szívesen tért vissza Angyalföldre

Ferenczi István a következő szezonban már komolyabb célokért szállna harcba a Vasassal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt héten derült ki, hogy visszatér az NB II-ben szereplő Vasas csapatához Ferenczi István, aki Szlovákiából igazolt haza az angyalföldiek kedvéért. A rutinos támadó korábban már kétszer is erősítette a régi-új csapatát, amely jelenleg a tizedik helyen áll a másodosztályban, és a Rangadó.hu érdeklődésre elárulta, nagyon örül, amiért így alakult a sorsa, hiszen december óta arra várt, hogy újra a Vasashoz szerződjön.

– Amikor kiderült, hogy Jámbor János és Vancsa Miklós újra szerepet vállal a Vasasnál, akkor jeleztem Miklós felé, hogy nagyon szívesen visszajönnék a csapathoz – kezdte Ferenczi István. – Viszonylag gyorsan lezajlottak az események, és nagyon örülök, hogy így alakult. Azt vártam decemberben, hogy így alakuljon a sorsom, és a Vasasban tudjam folytatni.

Az egykori kilencszeres válogatott csatár korábban kétszer erősítette az angyalföldi klubot, és azért tért vissza szívesen, mert csupa kellemes emléket őriz a Vasasnál töltött időszakokról.

– Harmadszor vagyok a Vasas játékosa, és mindháromszor Vancsa Miklós hozott a klubhoz. Itt mindig jó volt a légkör, mindig jó közösségbe kerültem, amikor itt fociztam. Rugdostam is itt a gólokat, és Angyalföldről sikerült külföldre szerződnöm. Ezek kellemes emlékek számomra, ezért szívesen jöttem.

A 36 éves Ferenczi legutóbb a szlovák negyedosztályú MSK Thermál Velky Meder együttesét erősítette, ahonnan házi gólkirályként távozott a télen.

– Alacsonyabb osztályban futballoztam, és inkább brusztolós a szlovák foci, de annyira nem egy rossz bajnokság. Ha nem született volna meg a kisfiam, akkor szerintem nem is kerültem volna ki Szlovákiába, mert akkor eljöttem volna Győrből, de szerencsére a kettő együtt jött.

A többi alakulathoz hasonlóan Angyalföldön is javában zajlik az alapozás. A rutinos támadó bízik benne, hogy az edzéseken gyakoroltakat majd a pályán is kamatoztatni tudják.

– Szanyó Károlyt már régóta ismerem, többször játszottunk egymás ellen is, és csapattársak is voltunk itt a Vasasban. Van meló bőven, kemények az edzések. Ami számomra pozitívum, hogy a gyakorlásokon rengeteg kis játék van, amelyek pörgősek és gyorsak. Remélem, ezeket majd a pályán is tudjuk kamatoztatni.

A rutinos támadó szeretné, ha a Vasas a tavasszal stabilizálná a helyét az NB II-ben, hogy aztán jövőre nagyobb célokért szállhasson harcba.

– Azt várom, hogy a csapat stabilizálja a helyét a másodosztályban, hiszen csupán három pont választ el minket a kiesőzónától. Bízom benne, hogy összeáll a csapat, és lesz egy jó keretünk. Ha a vezetőség is úgy gondolja, akkor további erősítésekkel meg lehet célozni azt, hogy jövőre harcba legyünk az élvonalba jutásért – mondta Ferenczi István.

Olvasói sztorik