NB II

A bizonytalanságra nehéz alapozni

A ZTE edzője, Lendvai Miklós által elképzelt keretben jó néhány eddigi játékos nem szerepel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lendvai Miklós vezetőedző egyelőre nem tudja, mit hoz számára és a másodosztályban szereplő ZTE FC csapatának az újév, csupán egy fix időpont van: a társaság január 13-án kezdi a felkészülést a tavaszi idényre.

A zalaegerszegiekkel kapcsolatban az elmúlt hónapokban leginkább az anyagi gondokról esett szó. Pedig a csapat a tabella ötödik helyén telel, és lenne remény arra is, hogy a közvetlen élbolyhoz tartozzon, ehhez azonban rendeződnie kellene a körülményeknek, főleg az anyagiaknak a klubnál.

Karácsony előtt Zalaegerszeg város közgyűlése húszmillió forintos rendkívüli támogatást szavazott meg a klub számára, hogy rendezze a játékosokkal szembeni tartozását. Ez egy-kéthavi bért jelentett fejenként, de a teljes adósságállomány ennél több.

A bizonytalanság tehát továbbra sem oszlik, hivatalosan például továbbra is Simon Antal tekinthető vezetőedzőnek, akinek szintén tartozik a klub, de szeptember óta fel van mentve a munkavégzés alól.

A zaol.hu oldalon Lendvai Miklós megbízott vezetőedző elmondta, egyelőre nem tudja biztosan, a szlovén kapuson, Safet Jahicson kívül kik fognak távozni csapatából.

– Úgy tudom, a fiatal Holdampf Gergő Németországban kezdi meg a felkészülést. Nálunk amatőr szerződéssel volt az ősszel, ha kapna a ZTE-től ajánlatot, valószínűleg maradna. A tizenkilenc éves játékost érdemes lenne megtartani – mondta Lendvai Miklós. – A többiekről viszont semmit nem tudok, szóbeszéd szintjén értesülök néhány dologról, de az mind csak mendemonda… Az idény végeztével elkészítettem az értékelésemet a csapatról és a játékosokról egyaránt, ezt átadtam a klub vezetésének. Természetesen a tervezett keretet is leírtam, s eddig jutottunk el. Úgy írtam le a terveimet, ha rendeződne minden, a bizonytalanságra ugyanis nehéz alapozni, jó lenne tisztán látni a játékosmozgást. Az általam elképzelt keretben jó néhány eddigi játékos nem szerepel, de újak sem, hiszen ehhez előbb tudni kellene, hogy kik mennek el. Azok a fiatalok viszont benne vannak az elképzelésekben, akikre alapozni lehet, akár hosszabb távon és azok is, akik bizonyítottak. Azt gondolom, hogy előbb valóban a célokat kellene meghatározni, s aztán megjelölni a követendő programot.

Lendvai Miklós szerint ha nagyon pozitív irányba mozdulnának el a dolgok, akkor még az élvonalba jutás esélyéről sem kellene lemondani, de ha egy csökkentett költségvetés valósul meg a klubnál, akkor egyértelműen a fiatalokra kell koncentrálni. Az NB II-es tagság megőrzését ugyanis szerinte ez sem veszélyeztetné, ám ehhez egy jó felkészülés is kellene, persze megfelelő háttérrel a munkához.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik