NB II

Szerencsére mindenki jól van

Máté Péternek eltört az orra, Kulcsár Kornél kisebb sérülésekkel megúszta a szombati balesetet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu szombaton elsőként számolt be arról, hogy a másodosztályban szereplő Zalaegerszeg két labdarúgója, és egyikük párja közúti balesetet szenvedett. A csapatkapitány, Máté Péter és Kulcsár Kornél a Somogy megyei Böhönye térségében járt, amikor autójukkal a nedves úton megcsúsztak, és árokba hajtottak. A baleset során senki nem sérült meg komolyabban, de érdeklődésünkre Máté Péter elmondta, hogy eltörött az orra, és a becsapódás miatt izomlázzal is küszködik.

– Jöttünk hazafelé, amikor hirtelen megcsúsztunk, és az árokban kötöttünk ki – emlékezett vissza Máté Péter. – Szerencsére komolyabb baja senkinek sem esett, nekem az orrom törött el. Az ütéstől van egy kis izomlázam mindenhol, elég nagy volt a becsapódás.

A zalaiak csapatkapitánya elárulta, hogy a sajnálatos orrtörés nem befolyásolja a téli felkészülését, és január elejére az Achilles-ín műtétjéből is vissza szeretne térni.

– Az orrtörés szerintem nem fogja befolyásolni a félkészülésemet. Nemrég azonban kitisztították az Achilles-ínamat, így a két ünnep között egy rehabilitációs szakemberrel már neki is állok edzéseknek. Január 13-ra már reményeim szerint erőnlétileg is a rendben leszek. Az ünnepeket addig is itthon, a családommal fogom tölteni – mesélte Máté Péter.

Mint ismert, a zalaegerszegi klub komoly anyagi gondokkal küszködik, a játékosok több hónapja nem kaptak fizetést, és a vezetők által ígért határidő is lejárt. Máté Péter most arról tájékoztatott, hogy múlt hét végén az önkormányzat segítségével törlesztett valamennyit a klub.

– Az önkormányzat küldött pénzt, és a klub törlesztett valamennyit a tartozásokból – magyarázta a 34 éves labdarúgó. – Ahogy hallom, mindenkinek más-más összeget fizettek. Nem tudom azt mondani, hogy például fixen kifizettek három hónapot, de valamennyi pénzt kapott mindenki.

A Szombathelyi Haladástól kölcsönben lévő Kulcsár Kornél könnyebb sérülésekkel megúszta a szombati balesetet.

– Egy kanyart próbáltunk bevenni egy kereszteződésben. Szemben jött egy autó, a kocsink hátulja megcsúszott és kipörgött, így szembementünk a másik autóval. A barátnőm megijedt, és elrántotta a kormányt, így belementünk az árokba – emlékezett vissza a 22 éves középpályás. – Szerencsére elkerültük a fát, ami a közelben volt, mert ahogy becsapódtunk, még pördültünk egyet. Az autó totálkárosra tört, de ilyenkor ez a legkevesebb. A lényeg, hogy szerencsére senkinek nem lett komolyabb baja. Kisebb sérüléseket szenvedtem csak, sajnos nem voltam bekötve, és ahogy a légzsák megütött, beestem a hátsó ülésre, ezért a mellkasom fájdogál. Az ünnepeket Szombathelyen töltöm, de úgy néz ki, hogy a hétvégén hazalátogatok Nagyatádra is.

Olvasói sztorik