NB II

Továbbra sem rendeződtek a pénzügyek

A ZTE csapatkapitánya, Máté Péter elmondta, hogy az újabb határidő lejártáig sem kaptak fizetést, maradt az ígérgetés.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pénzügyi gondokkal küszködő Zalaegerszeg együttesénél továbbra is áll a bál. Eddig sem volt titok, hogy a klub az ősz folyamán nem tudta fizetni a labdarúgókat, de a dolgok kezdenek elharapódzani. Az NB II-es csapat játékosai a közelmúltban kaptak fejenként százezer forintot, de ez a felhalmozott adóssághoz képest elenyésző összeg volt.

A Rangadó.hu a múlt héten arról számolt be, hogy a ZTE játékosai nem várnak az ünnepekig, ugyanis december 15-én ismét lejár egy határidő, és ha nem kezdik meg a tartozások törlesztését, akkor többen is távoznak.

Nem csoda, hogy a játékosok egyre türelmetlenebbek, és ha a december tizenötödikén lejáró kilencvennapos fizetési határidőig sem kapnak fizetést, akkor a futballisták akár fel is jelenthetik az MLSZ-nél a klubot. Nos, a határidő vasárnap lejárt, a Rangadó.hu pedig kíváncsi volt, hogy történt-e valamilyen előrelépés az ügy kapcsán.

– Sajnos semmilyen változásról nem tudok beszámolni, még mindig nem kaptunk fizetést – kezdte a Zalaegerszeg csapatkapitánya, Máté Péter. – A hétfői napon el sem értük utol az elnök urat, kedden délelőtt pedig csak egy újabb ígéretet kaptunk, miszerint a hét folyamán elkezdik a tartozások törlesztését – tudtuk meg Máté Pétertől.

A zalaiakkal kapcsolatos hír, hogy közös megegyezéssel távozott a szlovén kapus, Safet Jahics.

– Nem jelentettem fel a ZTE-t a FIFA-nál, de ha nem sikerült volna megegyeznünk, valószínűleg nem lett volna más lehetőségem – mondta Safet Jahics a zaol.hu oldalon. – Most viszont úgy döntöttem, hogy inkább lemondok a velem szemben felhalmozott tartozásról, hogy távozhassak. Sajnálom, hogy ezt kellett tennem, de nem akartam tovább várni, hiszen eddig csak hitegetés volt, fizetés nem. Nagyon szerettem itt játszani, a városban is jól éreztem magam, és meg akartam tenni mindent annak érdekében, hogy a csapat ismét az élvonalba kerüljön. A klub két lehetőséget adott: vagy várok továbbra is a négyhavi elmaradt béremre, vagy elengedem azt, és távozhatok.

Jahics a jövőjére vonatkozó kérdésre elmondta, két magyar élvonalbeli csapattal, illetve egy angol második és egy harmadik ligás együttessel is kapcsolatban áll a menedzsere. Dézsi Attila, a ZTE FC ügyvezetője elmondta, Buzás Viktorral valószínűleg szintén közös megegyezéssel szerződést bontanak, de ez az opció egyébként az eredeti megállapodásukban is szerepelt. Hogy a többi játékos milyen lépésre szánja el magát, egyelőre nem tudni.

A Rangadó.hu megkeresésére a rutinos középpályás, Marián Sluka elmondta: nagyon sajnálja, hogy a klubvezetők ilyen könnyedén elengedték Safet Jahicsot, akit kiváló kapusnak tart. A szlovákiai játékos szerint ez azt jelzi, hogy nagy a baj a háttérben. Hangsúlyozta: félő, hogy ettől elindul a lavina, és karácsony előtt több csapattársuk is követheti a szlovén hálóőrt, illetve többen is feljelenthetik a klubot. Sluka sem hallott semmilyen konkrétumot, de továbbra is türelmes, ám ha az ünnepekig nem változik a helyzet, elkezd klubot keresni magának.

Olvasói sztorik