NB II

Hétfőtől feljelenthetik a klubot

Vasárnap lejár egy újabb határidő; hivatalosan még mindig Simon Antal a ZTE FC vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Immár senki előtt nem titok a másodosztályú ZTE FC súlyos anyagi válsága. Csütörtökön ezt írtuk: „A Rangadó.hu értesülése szerint a játékosok nem várnak karácsonyig. December 15-én, vasárnap ismét lejár egy határidő, és ha nem kezdik meg a tartozások törlesztését, sokan távoznak.”

A rutinos középpályás, Marián Sluka pedig ezt nyilatkozta: „Sajnos azonban nagyon kevés idő maradt, mert ha ezen a héten nem történik valami, lehet, hogy a jövő héten már késő lesz…”

A zaol.hu péntek esti cikke megerősíti, hogy a klub továbbra sem fizette ki felhalmozott tartozását a játékosoknak. December 15-én lejár a kilencvennapos fizetési határidő, és a labdarúgók jogi útra terelhetik az ügyet.

Gyakorlatilag az egész ősz arról szólt, hogy nincs fizetést, de a klub vezetése dolgozik a megoldáson. Ám hogy ez mit takar valójában, arról eddig semmi nem hangzott el.

– Nemrég beszéltem az elnök úrral, aki újra türelmet kért, és azt mondta, hogy a jövő héten fizet a csapat tagjainak. Egyelőre ennyit tudunk, s várunk, azonban december tizenötödikén lejár a kilencvennapos fizetési határidő, s onnantól a játékosok már hivatalosan is az MLSZ-hez fordulhatnak, s feljelenthetik a klubot – mondta Máté Péter csapatkapitány.

Előbb a klubot kell felszólítani a fizetésre, ami állítólag egy játékos esetében már meg is történt. A sportal.rs cikkéből kiderül, hogy a szlovén Safet Jahics kapusról van szó, aki az angol harmadosztályban vagy a magyar élvonalban folytathatja pályafutását.

A korábbi vezetőedző, Simon Antal ezt már hetekkel ezelőtt megtette, aki megerősítette: hivatalosan továbbra is ő a ZTE FC vezetőedzője, ugyanis a közös megegyezéssel történő szerződésbontás feltétele a vele szembeni tartozás kiegyenlítése lenne. A zaol.hu péntek este elérte Nagy Ferenc elnököt is.

– Egyedül a klub nem tudja kezelni a helyzetet, ezért kértem segítséget, így a város vezetőivel is leültem tárgyalni – mondta a tulajdonos. – A játékosok a következő hetektől kezdve valóban jogi útra terelhetik az ügyet, de ettől még nem oldódik meg semmi, ám bízunk benne, hogy rövid időn belül rendeződik a helyzet.

Olvasói sztorik