NB II

„Várakozó állásponton vagyok”

Az NB II őszi időszakában 15 gólt szerző Urbin Pétert több helyről is megkeresték.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A csakfoci.hu információi szerint az NB II második helyén telelő, és az élvonalba igyekvő Dunaújváros PASE szeretné megszerezni a másodosztály legutóbbi két idényének gólkirályát, Urbin Pétert, aki a jelenlegi idényben már 15 találatnál jár. A Rangadó.hu megkeresésére a 29 éves csatár reagált a friss hírekre, és szót ejtett a Balmazújváros őszi szerepléséről is.

– Igaz, hogy keresi a DPASE?
– Így van. Volt egy megkeresés tőlük, de még csak egy beszélgetésen vagyunk túl. Nem tudom, mi lesz, mert még semmi konkrétum nem hangzott el. Hívtak még egy-két helyről, így most igazából várakozó állásponton vagyok – mondta Urbin Péter.

– A Dunaújváros a feljutás egyik esélyese. Vonzó, hogy az élvonalban szerepelhetne?
– Persze. Nagyon vonzó a dolog, így ha kapok egy jó ajánlatot, ami jó nekem és a Balmazújvárosnak is, akkor váltanék. De két és fél éve vagyok itt, és nagyon meg vagyok elégedve a csapattal, így szeretném, hogy nekik is jó legyen, ha esetleg sor kerül a váltásra. Ha minden szempontból jó az ajánlat, és előrelépést jelent a karrieremben, akkor belevágnék.

– Balmazújvárosban felújították a stadiont, új edzőpályák is épültek. Milyenek a körülmények?
– Teljesen elégedett vagyok mindennel. Nagyon jó a hangulat, a keret hetven százalékban ugyanaz, mint amikor ideérkeztem. A mag már jó ideje együtt van, és a távozók helyére a vezetők próbálnak mindig jobb játékosokat hozni. Nagyon jó a csapatszellem, a pályák egyre jobbak, és a stadion is egyre szebb. Nem mellékes, hogy a teljesítményünk is azt bizonyítja, hogy évről-évre jobbak vagyunk.

– Az őszi szezonban tizenöt gólt lőtt. Hogy értékeli ezt az időszakot?
– Szerintem felemásra sikerült, mert összességében jó focit játszottunk, megpróbáltunk mindenki ellen dominálni. Az eredmények sajnos nem mindig jöttek, mert túl sok gólt kaptunk. Végezhettünk volna még előrébb, bár a negyedik helyre is azt mondom, hogy szép eredmény, de a mérkőzések és a játék képe alapján négy-öt ponttal többet is szerezhettünk volna.

– Az elmúlt két szezonban egyaránt tizenhét gólt szerzett, míg az idei bajnokságban tizenötnél tart. Mi a titka az egyenletes jó teljesítményének?
– Az a titka, hogy csak a futballra kell koncentrálnom. Amióta itt vagyok, minden feltétel adott. Amit a vezetők ígérnek, azt betartják, mellette a keret is hosszú ideje együtt van. A huszonnégy fős keretből tizenhárman itt vannak azok közül, akikkel elkezdtük két és fél éve, az újak meg hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez. Fokozatosan fejlődünk és próbálunk egy támadó focit játszani, ez segíti a termékenységemet is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik