Kiemelt hírek

„Nagy tragédia nem történt!”

Urbin Péter előbb kihagyott egy tizenegyest, majd fejelt egy gólt.

Kapcsolódó cikkek

Rendkívül eseménydús, mozgalmas meccset játszott a Balmazújváros FC az NB II Keleti-csoportjának hatodik fordulójában a Mezőkövesd-Zsóry otthonában. A hazaiak már 3-0-ra vezettek, de a hajdúságiak az első félidő lefújása előtt szépíteni tudtak, a második felvonásban pedig kiharcolták a döntetlent. A borsodiaktól Elek Norbertet kiállították, a vendég részéről pedig Urbin Péter kihagyott egy büntetőt, de a végén ő fejelte a döntetlent jelentő balmazújvárosi gólt.

A 27 éves Urbin ebben a szezonban már a negyedik találatát szerezte, és a Magyar Kupában is eredményes volt kétszer. Korábban Újpesten, Nyíregyházán, Debrecenben, Diósgyőrben, Bőcsön és Hajdúböszörményben is futballozott

– Eleinte nem úgy tűnt, hogy sikerélménnyel és ponttal térhetnek haza…
– Nem kezdtünk rosszul, volt egy-két ígéretes támadásunk, de egy bedobás után gólt kaptunk. Ettől megzavarodtunk, és hamarosan perc jött a második gól. Pedig játékban nem nőttek annyira fölénk a hazaiak… Próbálkoztunk lesre állítással, de nem sikerült – mesélte a Rangadó.hu megkeresésére a Balmazújváros csatára, Urbin Péter.

– Minek köszönhető, hogy végül megmentettek egy pontot?
– Az első félidő végén a Mezőkövesd harmadik találatára azonnal tudtunk válaszolni, és ez nagyon fontos volt! A második játékrész abszolút a miénk volt, és igazából az volt a kérdés, hogy ikszre mentjük a meccset, vagy győzünk! Jött a második gólunk, majd a kiállítás és a tizenegyes. A büntetőt mondjuk pont én hagytam ki, ha az bemegy, nyerhettük volna!

– Bosszantó lehet!
– Ellenem követték el a szabálytalanságot, ilyenkor szeretem én rúgni a tizenegyest. Érzésem szerint nem rúgtam annyira rosszul, Szántai Levente nagyot védett! De végül én fejeltem az egyenlítőgólt, aminek nagyon örülök. Nagy tragédia nem történt.

– Ha megnézzük az újoncokat akár a Keleti-, akár a Nyugati-csoportban, láthatjuk, hogy messze-magasan a harmadik helyezett Balmazújváros szerepel a legjobban. Számítottak rá a szezon előtt?
– Nagyképűség lenne az állítani, hogy számítottunk arra, hogy ennyire jól fogunk kezdeni. Ez összetett dolog. Sokat edzettünk, és mivel újoncok vagyunk, eleinte nem nagyon számoltak velünk annyira. És szerencsénk is volt néhány meccsen. Fontos, hogy jól indultunk, ez az elején összekovácsolta a társaságot, és ettől minden jobban megy. Persze, tudjuk, hogy nyilván lesznek nehezebb periódusok is.

NB II, Keleti-csoport, 6. forduló
Mezőkövesd-Zsóry SE – Balmazújváros FC 3-3 (3-1)
Mezőkövesd, 1000 néző. Játékvezető: Erdős
Mezőkövesd: Szántai – Ur, Vámosi, Elek N., Sivák – Bagi, Zováth, Irhás (Lakatos, 70.), Lipusz (Jeremiás, 55.) – Bogdány, Hamar (Kaszás, 57.). Edző: Huszák Géza
Balmazújváros: Szalma – Kónya, Ludánszki, Sárközi, Németh Á. (Forgács, 77.) – Nagy R., Kiss L., Oláh, Kállai (Murák, 87.) – Szűcs (Bokros, 29.), Urbin. Edző: Arany László
Gólszerzők: Bogdány (12.), Hamar Á. (24.), Irhás (44.), illetve Kállai (45.), Kiss L. (54.), Urbin (83.)
Kiállítva: Elek N. (67.)
Olvasói sztorik