NB II

Csak teszi a dolgát…

Az NB II gólkirálya lett Urbin Péter, aki már öt-hat fordulóval a bajnokság vége előtt elérte a 17 találatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Duplán örülhetnek Balmazújvárosban. A csapat a negyedik végzett az NB II Keleti-csoportjában, így az osztályozókat már páholyból figyelheti, hiszen mindenképpen marad a másodosztályban. A másik ok az örömre, hogy Urbin Péter személyében a gólkirályt is a hajdúságiak adták.

Urbin Peti 17 gólja persze önmagáért beszél. De vele is akkor lennék nagyon elégedett, ha húsz gól fölött rúgna a bajnokságban. Az utolsó öt meccsen nem talált a hálóba, pedig ezeken a találkozókon is megvoltak a helyzetei. Itt három-négy gól még benne maradt” – mondta értékelésében Híres Gábor vezetőedző a klub honlapján.

A rutinos csatár a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, meg fogja hallgatni az érdeklődőket, de csak akkor vált klubot, ha minden szempontból előnyös ajánlatot kap.

– Elégedettek a negyedik helyezéssel, vagy jobban örültek volna az éremszerzésnek?
– Igazából meg vagyunk elégedve, a célunk az volt, hogy kiharcoljuk az NB II-es tagságot, lehetőleg osztályozó nélkül, ez pedig sikerült – kezdte Urbin Péter. – Rosszul kezdtük a bajnokságot, de aztán szépen feljebb kúsztunk a tabellán. Tavasszal, amikor sűrű volt a programunk, annyira elkaptuk a fonalat, hogy majdnem összejött a dobogós helyezés is, de ezt a küszöböt sajnos nem sikerült átlépnünk. Hátrafelé is figyelnünk kellett, de összességében elégedett mindenki ezzel a negyedik helyezéssel.

– Híres Gábor azt nyilatkozta, jobban örült volna, ha húsz feletti gólt szerez…

– Egyértelműen örülök annak, hogy gólkirály lettem, de az tényleg igaz, hogy ezt a 17 gólt már öt-hat fordulóval a szezon vége előtt elértem. Ha így nézem, akkor tényleg lehetett volna még bennem pár találat. Volt egy nagyon jó szériám, de utána már az ellenfelek is jobban készültek rám, és a csapatjátékunk is gyakran akadozott. Sajnos több nem jött össze, de keseregni nincs okom, hiszen mégis én lettem az egész NB II-es mezőny legeredményesebbje.

– Ráadásul a tavalyi szezonban is 17 gólt termelt…
– Most két éve jól megy a játék, de fontos, hogy jó csapatban játszom, rendben van minden körülöttem, úgyhogy csak teszem a dolgomat. Az, hogy tavaly is éppen 17 gólos voltam, nyilván a véletlen műve.

– Megnőtt a kereslet ön iránt, hogy gólkirály lett? Vannak már ajánlatai?
– Ilyenkor vannak érdeklődések… Felállítok magamban egy fontossági sorrendet, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennem, és ha olyan ajánlat jön, ami jobb, mint a mostani, akkor elképzelhető, hogy váltok, de egyelőre konkrétumok még nem nagyon vannak.

– Ha mégis marad, akkor elképzelhetőnek tartja, hogy jövőre még erősebb legyen a Balmazújváros?
– Két éve vagyunk együtt, ezalatt is rengeteget fejlődtünk. Tavaly még nem minden poszton voltak megfelelő mennyiségű és minőségű játékosok, erre a szezonra már ezt is elértük. A vezetők próbálják a csapatot együtt tartani. Ha azt nézem, hogy a keleti élcsapatok közül versenyben voltunk mindenkivel, például a Mezőkövesdet is megvertük és ikszeltünk vele, akkor jövőre is lehet esélyünk odaérni a dobogó közelébe, persze, a nyugati együttesekről kevesebb információm van jelenleg.

Olvasói sztorik