NB II

Nem volt annyira sima…

A Ceglédnek három gólt rúgó Urbin Péter a szezonban már másodszor ért el mesterhármast az NB II-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este a Cegléd otthonában szerepelt Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata az NB II Keleti-csoportjának huszadik fordulójában. A vendégek emlékezetes mérkőzésen 6-2-re győztek, ezzel a sereghajtó pozícióból rögtön a hatodik helyre ugrottak a tabellán. A találkozón mesterhármast jegyzett Urbin Péter, aki ezzel már 14 találatnál jár a bajnokságban. A 28 éves támadó a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, a négygólos különbség csalóka lehet, ugyanis egyáltalán nem volt sima a meccs.

– Nagyon készültünk a Cegléd elleni mérkőzésre, és szerencsére jó pálya fogadott minket, jól is kezdtük a meccset. Elég korán kétgólos előnyre tettünk szert, el is kellett volna döntenünk a találkozót, mi azonban kicsit magunkra húztuk a Ceglédet. Sikerült is egyenlíteniük, de utána jó pillanatokban rúgtuk a gólokat. Az eredmény alapján simának tűnhet a mérkőzés, de azért voltak bőven fordulópontok.

– Három gólt is szerzett a Cegléd ellen, lőtt már mesterhármast korábban?
– Többször is volt már példa, hogy mesterhármast értem el. Ebben a bajnokságban is lőttem már három gólt egy meccsen, még az első fordulóban a DVSE-DEAC ellen.

– Ebben a szoros mezőnyben meglepő, hogy egy csapat hat gólt rúgva, ekkora különbséggel legyőzze a másikat. Minek köszönhető, hogy ennyire kijött a lépés?

– Pont amiatt jöhetett így össze, hogy ennyire szoros a mezőny, hiszen minden pontnak nagy jelentősége van. Így a Ceglédnek három-kettes állásnál támadnia kellett, vállalták, hogy esetleg megkontrázzuk őket. Szerencsére jó százalékban használtuk ki a helyzeteinket, és ezért lett belőle ilyen nagy különbségű győzelem. Nagyon jól összejöttek számunkra a dolgok, talán a gólokon kívül csak egy-két lehetőséget szalasztottunk el.

– Mi a lényege annak az új játékstílusnak, amelyet Híres Gábor próbál meghonosítani a csapatnál?
– Sokat edzünk, sokat gyakorolunk, a mester sok időt fordít arra, hogy mentálisan rendben legyünk. Az a cél, hogy támadásban minél több variáció legyen a fejünkbe, megtanuljuk kontrollálni az egész meccset. Arra törekszünk, hogy minél eredményesebbek legyünk, és minél több gólt rúgjunk, akár hátrányban, akár a vezetés birtokában is.

– A Szolnok csapatát fogadják a következő fordulóban, mit vár az összecsapástól?
– Végre otthon játszunk, már régen volt meccsünk hazai pályán. Bízom benne, hogy sok néző lesz. A Szolnok is egy jó csapat, amely sokat erősödött a télen. Természetesen mindenki ellen győzelemre törekszünk, reméljük, hogy a nézők jól fognak szórakozni. Remélem, győztesen hagyjuk el a pályát, hiszen csak a három ponttal tud előre lépni egy csapat ebben a szoros mezőnyben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik