NB II

Sikkasztott a klubtulajdonos?

Megmentőként várták Kósa Sándort, akit most első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A heol.hu úgy értesült, hogy az Egri Futball Club Kft. tulajdonosát, Kósa Sándort felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

„A K. Sándor ellen sikkasztás bűntette miatt indult büntetőügyben a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 2013. november 25-én hirdetett ítéletet – közölte dr. Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője. – A bíróság a vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, két rendbeli, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt két év szabadságvesztésre és 750 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását 3 év 6 hónap időtartamra felfüggesztette. Rendelkezés született arról is, ha a vádlott a kiszabott pénzbüntetést nem fizetné meg, akkor azt fogházbüntetésre kell átváltoztatni.”

K. Sándor ügyében a bíróság kötelezte továbbá a vádlottat, hogy az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül fizessen meg a magánfeleknek összesen 3 millió forint polgári jogi igényt. A bíróság a magánfélnek ezt meghaladó igényét a törvény egyéb útjára utasította.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette.

Rázsi Botond, sportért felelős egri alpolgármester elmondta, amikor Kósa Sándort felkérték, hogy számoljon be arról, hogyan használta fel az utánpótlás támogatására a pénzt, válaszul közölte, hogy 2013. december 31-ig visszafizeti a milliókat, illetve 2014-re önkormányzati támogatást nem kér.

Olvasói sztorik