NB II

Későn álltak össze

Weitner Ádám szerint időre van szükség ahhoz, hogy ne akadozzon az NB II-es csapat gépezete.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem kezdte túl fényesen a szezont az NB II-ben szereplő Tatabánya csapata. Az egykor szebb napokat látott együttes hat forduló alatt mindössze egyszer tudott nyerni, emellett egy döntetlen és négy vereség állt a neve mellett, amivel a másodosztály utolsó előtti, tizenötödik helyén áll. A négy vereségből több csúnyára is sikeredett, Békéscsabán négyet, Siófokon ötöt, és legutóbb a Kisvárda otthonában is öt gólt kapott P. Nagy László együttese.

A Rangadó.hu megkereste a gárda rutinos támadóját, Weitner Ádámot, aki elmondta, későn állt össze a csapatuk, de ez sem mentség arra, hogy ennyi gólt kapnak.

– Nagy változásokon esett át a csapat a nyári szünetben – kezdte Weitner. – Nagyon sok helyről rengeteg játékos érkezett, sajnos a vezetők nem tudták egyben tartani a csapatot, pedig úgy gondolom, az egy sokra hivatott gárda volt. A mostani együttes sem tűnt rossznak, de négyhetes felkészülésünk volt, későn álltunk össze. Eléggé akadozik még a gépezet, be kell illeszkedniük az újaknak, és össze kell szoknia a csapatnak. Ez nem megy egyik napról a másikra, ehhez idő kell. Ettől függetlenül ez nem mentség arra, hogy így szereplünk. Ki lehet kapni Kisvárdán is, csak nem öt-nullra. Nagyon sok gólt kapunk, főleg idegenben, és elég nagy hibákból kapjuk ezeket. Általában mezőnymunkában pariban vagyunk az ellenfelekkel, inkább a kapott gólok bosszantóak. Ezen kell javítani, mindig csak beszélünk róla, de tenni ellene nem tudunk. Volt egy Vasas elleni meccs, ami után azt hittem, elindulunk egy jó úton, az utolsó percben szereztük a győztes gólt. Mégiscsak a Vasassal játszottunk, és azt gondoltam, ez átlendíthet minket és mindenkinek több önbizalma lesz, de úgy néz ki, hogy ez nem jött össze.

A 31 éves csatár az eddigi hat bajnoki alatt már négy gólt rúgott, de Weitner nem a saját találatait, hanem a csapat megszerzett pontjait számolgatná inkább.

– Voltak meccsek, amelyek jól sikerültek, de aztán semmire sem mentünk vele – vélekedett a tatabányai csatár. – A Vasas elleni mérkőzést az én gólommal nyertük meg, de teljesen mindegy, én hogyan teljesítek, mert csapatszinten mérik az eredményességet. Nem a góljaimat számolom, hanem a gárda pontjait. Nyilván ha én több gólt rúgok, akkor jobban megy a csapatnak, de azért ez relatív. Volt most is néhány lehetőségem Kisvárdán, és inkább amiatt vagyok bosszús, hogy ezek kimaradtak. Hiába rúgtam két gólt Siófokon, mellette két lehetőséget kihagytam, és ezek bosszantanak. Jobb százalékban kéne kihasználni a helyzeteket, bár elmondom, hogy kevés van, tehát a támadójátékunk is hagy némi kívánnivalót maga után.

A Tatabánya együttese a hétvégén a Zalaegerszeg csapatát látja vendégül, amely a múlt héten edzőváltáson esett át. Weitner Ádám szerint csalóka a ZTE eddigi szereplése, ezért vigyázniuk kell a zalaiakkal a szombati bajnokin.

– Szerintem egy kicsit becsapós a ZTE szereplése. Nagy múltú klub, amelyet jó és rutinos labdarúgók alkotnak. Érhetetlen számomra, hogy ők miért teljesítenek így, hiszen az ő csapatukban azért nem volt nagy jövés-menés, pláne hozzánk képest. Most ugye edzőváltás volt náluk, és nem szabad, hogy becsapjon minket az, hogy hasonlóan szerepelnek, mint mi. Biztos vagyok benne, hogy harcosak lesznek, és több rutinos futballistájuk van, mint nekünk. Vigyáznunk kell, óvatosnak kell lennünk ellenük – szögezte le Weitner.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik