NB II

Bányásznapi hajrásiker

Az NB II harmadik fordulójában: Tatabánya–Vasas 3-2.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 3. forduló
FC Tatabánya – Vasas FC 3-2 (0-0)
Tatabánya, 1500 néző. Játékvezető: Karakó
Tatabánya: Farkasdi – Almási, Szamosszegi, Bozsik J., Radnai – Ludánszki (Kis Sz., 76.), Kovács I. – Ferkó, Bakos (Besztercei, 61.), Móri (Szabó B., 69.) – Weitner. Edző: P. Nagy László
Vasas: Németh G. – Horváth L., Lopez (Recklet, 68.), Schulz, Görgényi – Szedlár (Cleyton, a szünetben), Cseke, Gál, Hohmann (Hermány, 68.) – Zamostny, Remili. Edző: Dirk Berger
Gólszerzők: Ferkó (70.), Weitner (78.), Weitner (93.), illetve Remili (61.), Gál M. (84.)
Kiállítva: Ferkó Cs. (87.), illetve Németh G. (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sérült Izing Martin és az eltiltott Nagy Gábor mellett Engel Alex is hiányzott a Vasas csapatából, mert belázasodott. A hazaiak a kapusukat, Dombai András voltak kénytelenek nélkülözni eltiltás miatt.

Az első negyedórában meddő mezőnyfölényben játszottak az angyalföldiek. Valamivel többet volt náluk a labda, de a kapura nem igazán jelentettek veszélyt. A Tatabánya a biztonságra helyezte a hangsúlyt, a Vasas kapujáig nem jutott el, Móri Tamást kivéve aki azonban célt tévesztett. A harmincadik percben Zamostny némileg elhamarkodottan, 25 méterről a kapufa mellé lőtt. Két perccel később Tom Schulz 35 méterről eleresztett lövését Farkasdi kapus csak nagy nehézségek árán tudta kitenyerelni.

A Tatabánya nagyon behúzódott saját kapuja előterébe, így a Vasas gyors embereinek nem volt szabad területe, hogy versenyfutásra kényszerítse a hazai védőket. A 38. percben Remili passzát Zamostny öt méterről kapura pörgetett, de Farkasdi óriási bravúrral hárított. Három perccel később gyors tatabányai támadás futott a pálya közepén, Weitner a tizenhatos vonalán, senkitől sem zavartatva a léc fölé emelt.

Az első negyvenöt percben – annak is különösen a második felében – fölényben játszott a Vasas, ám csak egy igazi gólhelyzetet dolgozott ki, de Farkasdi Róbert óriási bravúrral hárított. Hiába volt többet a labda az angyalföldieknél, a középpályások pontatlanul, szürkén futballoztak, így felépített támadás helyett többször is távoli lövéssel próbálkoztak. Ezek pedig Tom Schulz bombájától eltekintve rendre elkerülték a Bányász kapuját.

A 61. percben Remili megkerülte a védőjét, majd tíz méterről higgadtan a hálóba lőtt (0-1). A 67. percben Németh Gábor a tizenhatoson kívül ütközött Ferkó Csabával, ezért a játékvezető kiállította a Vasas kapusát. A szabadrúgásból Ferkó Csaba kipókhálózta a jobb felső sarkot (1-1). a középkezdés után Remili a hálóba kotorta a labdát, de les miatt a bíró nem adta meg a gólt.

A 74. percben Gál indította a brazil Bokát, aki középre lőtte a labdát, ám Remili hiába előzte meg középen a védőjét, a labda elsuhant előtte. Négy perccel később a vendégek röviden fejeltek ki egy labdát középen, Weitner lecsapott rá, és 18 méterről kilőtte a jobb sarkot (2-1). A 81. percben Remili szabadrúgását Recklet úgy fejelte kapura, hogy a labda egy védőt érintve alig suhant el a léc felett. A szöglet után Almási kezén csattant a labda, de a játékvezető sípja néma maradt.

A 85. percben Remili szögletét Gál a hosszú saroknál a hálóba kotorta (2-2). Két perc elteltével Ferkó Csaba a Vasas térfelének közepén letalpalta Csekét, ezért a játékvezető azonnal kiállította a hazaiak játékosát. A 89. percben Remili szöglete alig suhant el a berobbanó Recklet homloka előtt. A 93. percben egy szabadrúgás-beívelésre Hermány rosszul mozdult ki, röviden tenyerelte ki a labdát, Weitner pedig a tizenegyespontról mindenki fölött átfejelve a hálóba bólintott (3-2). A meccs utolsó mozzanataként Remili szabadrúgása után Schulz csúsztatta kapura a labdát, a felső léc azonban hárított…

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Csapó Károly, a Tatabánya egykori válogatott középpályása elemezte:

Az első félidőben a Vasas dominált, látszott, hogy a vendégek előrébb tartanak a csapatépítésben. Jobb csapatnak tűnt a Vasas, amely kétségtelenül jó játékosokból áll. A tatabányaiak talán a Bányásznap lázában égve visszafogottabban játszottak. A vendégek a második félidőben is jobban elkapták a fonalat, a vezetést is megszerezték egy szerencsés góllal, de összességében megérdemelten. Innentől kezdve a közönség is belépett a mérkőzésbe, és elkezdett drukkolni a Tatabányának. A fiúk felébredtek, és ráeszméltek, hogy mindent meg kell tenniük a győzelem érdekében.

A Vasas kapusát jogosan kiállították, mert elütötte az utolsó emberként kilépő Ferkó Csabát. És milyen az élet, ezután Ferkó becsavarta a szabadrúgást a cserekapusnak, ezzel egyenlített a Tatabánya. A Vasas tíz emberrel sem adta fel, ment előre, hajtott, és majdnem sikerült is pontot szereznie. Találtak egy gólt a vendégek, ebből fakadóan tovább folytatódott a harc, de a legvégén a Bányász nagy szerencsével meg tudta nyerni a mérkőzést.

Olvasói sztorik