NB II

A fiatalok megverték a Vasast

Az U20-válogatott felkészülési mérkőzésen 4-2-re győzött a Vasas FC ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angyalföldiek német edzője, Dirk Berger nem szerepeltette a vasárnapi, Békéscsaba elleni bajnoki meccs kezdőcsapatának nagy részét, csupán a kiállított Nagy Gábor, valamint a kényszerből korán lecserélt Szedlár Zoltán, és a 45 percet játszó Bastian Hohmann kapott helyet ismét az együttesben. Az otthon maradottak edzésen vettek részt. Az U20-válogatott ellen pályára lépett a brazil Boka is, aki lassacskán felépül a sérüléséből, és elkészült az arcmaszkja – írja a klub honlapja.

A 12. percben Lőrinczy szögleténél lemaradtak a fővárosiak védői, és Sipos szép mozdulattal a hálóba csúsztatott (1-0). Az átlagosnál lényegesen nagyobb iramú találkozón mindkét együttes fiataljai rendesen odatették magukat, így élvezetes volt az összecsapás. A 36. percben Boda beadásába Nagy Gábor középen beleszúrt, a labda a kapufáról Recklet elé pattant, aki két lépésről a léc alá lőtt (1-1).

Az 55. percben Nagy Gábor röviden csúsztatta haza a labdát, Hermány Bence kicsit késve indult ki, a közbeugró Novák pedig az üresen maradt kapuba fejelt (2-1). A 68. percben Marcsek maradt le Berkiről a bal oldalon, a válogatott játékmestere pontosan gurított középre, a becsúszó Novák pedig hét méterről a jobb sarokba lőtt (3-1).

A második félidőben sokkal visszafogottabb teljesítményt nyújtott a Vasas, míg a szünet előtt több helyzetet is kidolgozott, a térfélcserét követően ritkán veszélyeztette a válogatott kapuját. Ráadásul a fővárosiak védekezésébe is sok hiba csúszott, így nem volt érdemtelen a fiatalok vezetése. A második felvonás közepén jobbára csak a mezőnyben birkóztak a csapatok. A bizonyítási lehetőséget kapó Vasas-játékosok nem igazán tudtak élni a bizalommal, teljesítményükkel nem kérdőjelezték meg a szakmai stáb korábbi döntését, miszerint kevesebb szerepet kaptak az elmúlt mérkőzéseken.

A 88. percben Szécsi a tizenhatos jobb sarkáról, jobb külsővel kilőtte a hosszú alsó sarkot (4-1). A 89. percben Hohmann szögletére Boka remekül mozdult, Rusák csak kitenyerelni tudta, a hosszún Görgényi félfordulatból, kapásból a hálóba bombázott (4-2).

A jelek szerint a történelem ismétli önmagát: egy évvel az angyalföldiek ugyanúgy 4-2-re kikaptak az U20-válogatottól, mint most. Az első félidőben kimondottan jó teljesítményt nyújtott a Vasas, de kihagyta a helyzeteit. A térfélcserét követően már gyenge produkcióval rukkoltak elő, vereségük megérdemelt.

Felkészülési mérkőzések

U20-válogatott – Vasas FC 4-2 (1-1)

Telki

U20. 1. félidő: Banai – Pintér, Baki, Zsirai, Hangya – Márkvárt, Sipos – Szécsi, Lőrinczy, Prosser – Szenes. 2. félidő: Rusák – Botka, Jagodics, Csató, Csikortás – Halmai, Zvara – Márkvárt (Szécsi, 66.), Berki, Király – Novák. Edző: Róth Antal

Vasas: Hermány – Görgényi, Izing, Nagy G., Marcsek – Szedlár (Nagyházi, a szünetben), Recklet, Horia, Boda (Jákó, 58.) – Ádám M. (Boka, 58.), Hohmann. Edző: Dirk Berger

Gólszerzők: Lőrinczy (12.), Novák (55., 68.), Szácsi (88.), illetve Recklet (36.), Görgényi (89.)

Olvasói sztorik