Hírek

Első összetartásán az U20-válogatott

Az 1994-es születésű játékosokból összeálló csapat a Vasassal játszik edzőmeccset kedden.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Róth Antal a nyári korosztályváltás után összehívta az új U20-válogatottat, azzal a céllal, hogy az U19-es válogatottakból kiöregedő, de az U21-es csapathoz még fiatal labdarúgók nem maradjanak egy évig megmérettetés nélkül, és az átmeneti esztendőben is játszhassanak válogatott meccseket. Az 1994-es születésű futballisták egy éve U19-es válogatottként nem kvalifikálták magukat a tavaszi elitkörbe, ezért ez a korosztály az elmúlt egy évben nem tudott felkészülési mérkőzéseket játszani – írja az MLSZ honlapja.

A korosztály néhány labdarúgója viszont már az U21-es válogatott tagja, Kleinheisler László és Bese Barnabás augusztus 14-én a Málta elleni felkészülési meccsen is játszott, és Szécsi Márk is tagja a bő keretnek. Az első összetartás végén, kedden délután az NB II-es Vasas lesz a válogatott ellenfele Telkiben. Szeptemberben, októberben és novemberben pedig nemzetközi meccsek szerepelnek a programban.

– Akárcsak tavaly, idén is rendszeres programot szervezünk az U20-as válogatott számára – mondta Róth Antal az MLSZ honlapján. – A cél főleg az, hogy megismerkedjünk a játékosokkal, és felkészítsük őket a későbbi közös munkára, amikor már az U21-válogatottban, tétmeccsekre készülhetünk együtt. Fontos, hogy válogatott szinten is rendszeresen foglalkoztassuk ezeket a labdarúgókat, a csapat tagjai közül ugyanis nem mindenkinek megoldott klubjában a versenyeztetése. Ez a korosztály a várakozások alatt szerepelt eddig a nemzetközi tétmérkőzéseken, a közös munka során igyekszünk behozni az esetleges lemaradásokat, de a kiemelkedő teljesítményt nyújtó labdarúgók akár már a közeljövőben felkerülhetnek az Európa-bajnoki selejtezősorozatban szereplő U21-es csapatba. A játékosok nagy része még NB III-ban vagy az U21-es bajnokságban szerepel, ezért a Vasas elleni mérkőzés jó erőpróba lesz a csapat számára.

Az U20-válogatott kerete

Kapusok: Banai Dávid (Újpest), Rusák Edvárd (Kaposvári Rákóczi)

Védők: Botka Endre (Bp. Honvéd), Csikortás Dávid (Szigetszentmiklós), Baki Ákos (MTK), Csató Martin (Győri ETO), Jagodics Bence (Sz. Haladás), Zsirai Martin (Sz. Haladás), Hangya Szilveszter (MTK), Sipos Bence (MTK)

Középpályások: Halmai Ramon (Sz. Haladás), Pintér András (MTK), Márkvárt Dávid (Pécsi MFC), Zvara Dávid (Szolnoki MÁV), Prosser Dániel (Bp. Honvéd), Berki István (Csákvár), Holender Filip (Bp. Honvéd), Király Botond (Lombard Pápa)

Támadók: Szécsi Márk (Debrecen), Lőrinczy Attila (Bp. Honvéd), Szenes Bence (VfL Borussia Mönchengladbach, német), Novák Csanád (Győri ETO)

Olvasói sztorik