Hírek

Fehér Csaba edző lett

Az egykori 41-szeres válogatott játékos a Vasas Kubala Akadémiánál ismerkedik az új szerepkörrel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pályafutását a PMFC-ben kezdte, ahonnan az Újpest igazolta le. Ezután fél évet töltött az MTK-ban, amikor a belga Verbroeding Geel csapatához szerződött. Felfigyelt a játékára a holland NAC Breda, ahol alapemberré vált, ott töltötte legsikeresebb éveit. 2004-ben igazolt a PSV Eindhovenhez, de csak epizódszerep jutott neki, többször kölcsönadták, az Újpesthez, a Willem II-höz és a Bredához is. 2011 júniusában visszatért az Újpesthez. Több, mint 180 első osztályú mérkőzésen szerepelt. 1998 és 2009-között szerepelt a válogatottban. Az önéletrajza most úgy folytatódik, hogy 2013-tól a Kubala Akadémia U21-es csapatának segédedzője.

Az akadémia legeredményesebb labdarúgó-szakembere, egyben az egyik legszerényebb is, hiszen a méltató szavakra csak annyit mondott:

– Itt én vagyok a zöldfülű edző. Most járok az UEFA edzőképzésére, és nagyon jól jött, hogy itt a Vasasnál a gyakorlatban is megtapasztalhatom az edzői munka szépségeit és nehézségeit – nyilatkozta a VKLA honlapján Fehér Csaba. – Most az U21-es korosztálynál kezdtem dogozni, de szeretnék minden csapatot megismerni, vagyis végigjárom a ranglétrát. Nem hiszek abban, hogy minden labdarúgóból lehet edző. Most kezdek ismerkedni ezzel a szakmával, és kiderül, nekem való-e. Nagy kíváncsiság és tettvágy van bennem az edzői pályával kapcsolatban. Szerencsés helyzet, hogy éppen az U21-es korosztálynál kezdhetek, hiszen korban ők állnak hozzám a legközelebb, ráadásul ez a felnőtt labdarúgás előszobája. Az eddigi tapasztalataimat könnyedén át tudom nekik adni, legyen az védő, középpályás vagy akár csatár lényeg, hogy profi labdarúgó váljék belőlük.

Olvasói sztorik