NB II

Tovább menetel a Spartacus

Az NB II ötödik fordulójában: Tatabánya–Nyíregyháza 1-2.
NB II, 5. forduló
FC Tatabánya – Nyíregyháza Spartacus 1-2 (0-1)
Tatabánya, 400 néző. Játékvezető: Böcskei
Tatabánya: Dombai – Almási, Bozsik, Szamosszegi, Radnai – Kovács, Ludánszki – Bakos (Szabó, 60.), Móri (Besztercei, 71.), Gyürki (Wágner, 82.) – Weitner Edző: P. Nagy László

Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Csordás, Rubus, Gengeliczki – Törtei, Sándor, Kákonyi, Huszák (Pákolicz, 75.) – Paku (Polényi 85.), Bajzát (Szilágyi, 75.). Edző: Lucsánszky Tamás
Gólszerzők: Besztercei (75.), illetve Bajzát (tizenegyesből 44.), Kákonyi (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már a harmadik percben közel járt a gólszerzéshez a Nyíregyháza, amikor Huszák közelről fejelhetett tisztán, de Dombai hatalmas bravúrral védett. A kilencedik percben a túloldalon következett egy nagy helyzet: Móri a tizenhatos jobb széléről engedett el egy nagy lövést, de a labda a felső lécről kifelé pattant.

Az első negyedórát követően már a második kapufáig jutott a Tatabánya: Ludánszki fejjel találta el a lécet, de továbbra is maradt a 0-0. A 27. percben a nyírségiektől Kákonyi veszélyeztetett, Dombai azonban a helyén volt, és bravúrral védett.

A 42. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza, miután Szamosszegi szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Bajzát magabiztosan a bal alsóba lőtte (0-1.) Az első félidő hosszabbításában majdnem megszerezte a második gólját is a Spartacus, de Huszák nagy ziccert hibázott egy kontra végén.

Nem sok említésre méltó esemény történt a második játékrész elején. Az első nagyobb helyzet egyben a Tatabánya egyenlítő gólját is jelentette: Besztercei hét méterről lőtt a kapuba.

Sokáig nem örülhettek a hazaiak, mert két perc múlva Kákonyi cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd eleresztett egy lövést, ami a kapufáról befelé pattant. A végén még könnyen egyenlíthettek volna a tatabányaiak, ám a kaput egyszer sem sikerült eltalálniuk.

– Tetszett a Nyíregyháza, nagyon jó erőkből áll, egy jó képességű együttesről van szó – kezdte értékelését Csapó Károly, a Tatabánya egykori válogatott játékosa. – Azonban ha kicsit több szerencséjük van a hazaiaknak, akkor könnyen döntetlen lehetett volna ez a meccs. Kaptak egy olyan tizenegyest, amit a lelátóról nehéz megítélni, hogy be lehetett-e fújni. Ezzel lett egy-null az eredmény, de sikerült egyenlíteni. Utána viszont egy nagyon buta hibából kaptunk gólt. Végén még megvolt a sansz, de két fejes is elkerülte a kaput. P. Nagy László véleményem szerintem a legjobb taktikát választotta, amit ezzel a játékosállománnyal ki lehetett hozni.

Olvasói sztorik