NB II

Csabai gólok és továbbjutás

A Békéscsaba 2-0-ra győzött a Balmazújváros ellen a Magyar Kupa második fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Álmosan kezdett a Békéscsaba, eleinte veszélyesebben támadtak a vendégek. Nem játszottak csúcsformában a hazaiak, inkább a Balmazújvárosnak voltak veszélyesebb helyzetei. A tízedik percben a hatalmas helyzetben levő Müller öt méterről a kapu fölé bombázott. Három perccel később Forgács ugrott ki a szélen, majd a tizenhatos sarkától fél méterrel a kapu mellé csavart. Kisvártatva Albert mentett a gólvonalról egy szögletet követően. A 32. percben előbb Szőllősi Ferenc rúgott luftot három méterre a kaputól, majd Kiss László lövése ment centikkel fölé.

Az első játékrészben fölényben játszott a hazai csapat, mégis a Balmazújváros alakított ki több és veszélyesebb helyzeteket, mégis gól nélkül mentek az öltözőbe a csapatok.

Rögtön egy-egy helyzet adódott mindkét oldalon a szünetet követően. A 48. percben Belényesi kapott remek labdát, elhúzta a kapus mellett, majd az emelése centikkel a kapufa fölött ment ki a játéktérről. Az 52. percben remek labdát kapott Pantovics, azonban öt méterről a kapu fölé emelt. A 64. percben Lucas nagy helyzetét védte a vendégek kapusa, a túloldalon pedig Szőllősi emelése vágódott le a keresztlécről.

A 69. perc Pozsár Gábor tekert egy szabadrúgást a hálóba, ezzel a viharsarkiak megszerezték a vezetést (1-0). A 84. percben Pantovics első próbálkozását még védte a kapus, de utána két méterről a hálóba lőtt (2-0). A hajrában hiába rohamozott a Balmazújváros, nem tudta megszerezni a becsületgólt.

Kiélezett mérkőzésen nyert a Békéscsaba. Hiába alakított ki veszélyesebb helyzeteket a vendégcsapat, nem tudott élni velük, és ez megbosszulta magát. A végén volt még egy kis nézeteltérés a két csapat között, ennek következtében Szőllősi Ferenc piros lapot kapott.

Magyar Kupa, 2. forduló

Békéscsaba 1912 Előre – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-0 (0-0)

Békéscsaba, 450 néző. Játékvezető: Farkas T.

Békéscsaba: Póser – Tolmbaye, Albert I., Szűcs I., Király P. – Balogh M., Soós J. (Tölgyesi, a szünetben), Lucas (Kiprich D., 75.) – Leucuta, Pozsár, Voiculet (Pantovics, a szünetben). Edző: Komjáti András, Pásztor József

Balmazújváros: Mester T. – Oláh G., Nagy R., Németh Á., Virágh (Sárközi, 81.) – Forgács, Papp F., Müller, Kiss L. (Kállai G., 77.) – Szőllősi F., Belényesi (Tóth I D., 67.). Edző: Híres Gábor

Gólszerzők: Pozsár (70.), Pantovics (84.)

Kiállítva: Szőllősi F. (92.)

Olvasói sztorik