NB II

Börtönbe vonult a Békéscsaba kapusa

Máthé Gábor öt év után távozott a klubtól, mert egy 2008-as kábítószer-ügy miatt rács mögé került.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sportnapilap internetes kiadásában a távozók között szerepel Máthé Gábor is, zárójelben viszont nem egy másik csapat neve áll, hanem ez: „börtönbe vonult”.

A taccs.hu emlékeztet ró, hogy a 28 éves játékos különösen nagy mennyiségű kábítószerrel bukott le 2008-ban. Birtoklással és terjesztéssel is vádolták, ahogy a korábbi MTK-futballistát, Lipcsei Rolandot is. Őt elengedték, mert készségesen együttműködött a nyomozóhatóságokkal, Máthé viszont előzetesbe került.

Az ügy egyre csak terebélyesedett, idén márciusban, a végső ítélethirdetésnél 14 vádlott összesen 75 év letöltendőt kapott.

A vádirat szerint az elítéltek 2007-től Brüsszelből és Budapestről szereztek be több kiló kokaint, speed-tablettát és amfetamint, amit személyautóban és menetrend szerinti autóbuszjáratokon hoztak a megyébe, részben fogyasztásra, részben eladásra. Az ügyben két futballista és egyetemi hallgatók szerepeltek. Az ítélet jogerős – írta a dehir.hu idén márciusban.

Máthé Gábor tíz évvel ezelőtt még az Újpest kapusa volt, majd a Debrecen, a Dunaújváros és a Nyíregyháza hálóját őrizte. Öt éve igazolt Békéscsabára.

Olvasói sztorik