NB II

Nem tudták kihúzni a végéig

Az NB II második fordulójában: Vasas–Békéscsaba 1-1.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 2. forduló
Vasas FC – Békéscsaba Előre 1912 1-1 (1-0)
Illovszky-stadion, 600 néző. Játékvezető: Oláh
Vasas: Németh G. – Horváth L., Lopes, Nagy G., Engel – Szedlár (Schulz, 14.), Cseke, Gál, Hohmann (Recklet, a szünetben) – Zamostny (Görgényi, 85.), Remili. Edző: Dirk Berger
Békéscsaba: Scsekics – Tolmbaye, Albert I., Szűcs I., Juhász Gy. (Pozsár, 75.) – Balog Zs. (Leucuta, 54.), Tölgyesi, Kiprich D. (Király, 18.), Lucas – Mosquera, Voiculet. Edző: Komjáti András
Gólszerzők: Cseke (30.), illetve Mosquera (92.)
Kiállítva: Nagy G. (12.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II második fordulójának hét összecsapását már lejátszották szombaton, egyedül a Vasas és a Békéscsaba találkozója maradt a hét utolsó napjára.

Az első tapsra a kezdőrúgásig sem kellett várni, a csapatok bemutatásánál a közönség nem felejtette el kimutatni szeretetét a vendégek szakvezetője, az ős-Vasasos Komjáti András felé.

Az első igazi helyzettel viszont a 11. percig adós maradt a két csapat, ekkor Lucas szögletét Mosquera az ötösről olyan élesen fejelte le a földre, hogy a labda átpattant a kapu fölött – tudósít a Vasas honlapja. – Egy perccel később egy békéscsabai felszabadítás után Mosquera és Nagy Gábor futott versenyt, a vendégek csatára a tizenhatos vonala előtt elesett, a játékvezető pedig azonnal kiállította a Vasas védőjét.

A kiállítás után támadásban maradtak a hazaiak: Remili csapta be őrzőjét a jobb oldalon, élesen kapu elé lőtt labdájánál Scsekics már verve volt, de a berobbanó Zamostny elől Szűcs István az utolsó pillanatban bevetődve menteni tudott. A 25. percben nagy helyzetet hagyott ki a Békéscsaba: Mosquera egyedül roboghatott Németh Gábor kapuja felé, de a balösszekötő helyéről, tíz méterről, estében csúnyán mellé lőtt. A harmincadik percben megszerezte a vezetést az emberhátrányban játszó Vasas: Cseke Benjamin a jobbösszekötő helyéről, 25 méterről, ballal lepókhálózta a bal felső sarkot (1-0).

Négy perccel később ismét Cseke veszélyeztetett, a felezővonalnál labdát szerzett, észrevette, hogy Scsekics kicsit kint áll a kapuból, azonnal ráemelte, ám lövése egy méterrel mellé szállt. Három perccel később Zamostny kapott remek indítást Gáltól, rávezette Albertre a labdát, majd 16 méterről lőtt, középre, így Scsekics védeni tudott. A 42. percben egyenlíthetett volna a Békéscsaba: Lopes felszabadítása visszapattant Mosqueráról, éppen Voiculet elé, aki kicselezte Németh Gábort is, de kisodródott, majd az alapvonaltól csúnyán a kapu mögé emelt.

Ugyan visszafogottan kezdte a Vasas a mérkőzést, ám a kiállítás érdekes módon a hazaiakra hatott nyugtatólag. Attól kezdve rendkívül szervezetten, óriási akarattal futballozott a Vasas, és megérdemelten szerezte meg a vezetést az első félidőben.

Aktívabban kezdte a második játékrészt a Békéscsaba. Az 53. percben a felezővonalnál szerzett labdát Tölgyesi, azonnal indította Mosquerát, aki egyedül vezette Németh Gáborra a labdát, ám az utolsó lépésnél hosszan tolta meg, s így a kapus menteni tudott. Öt perccel később majdnem kettőre nőtt a hazaiak előnye: Szűcs a felezővonalnál megijedt a rátámadó Remilitől, hátra sem nézve hazafelé kanyarította a labdát, ám Scsekics majdnem a csabai térfél közepén tanyázott, s csak nagy sprint árán, a gólvonal előtt becsúszva tudott bedobásra menteni.

A Békéscsaba mindent megtett az egyenlítésért, és az utolsó utáni percben sikerült is Mosquera révén, így a 1-1-re végződött az NB II második fordulójának rangadója.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor, a Kispest-Honvéd, a Nyíregyháza és a Diósgyőr egykori vezetőedzője elemezte:

Sokan várták érdeklődve a mérkőzést, hiszen az átszervezett NB II-ben mindenki latolgatja az esélyeket, hogy vajon melyik lehet az három-négy csapat, amely a feljutásért fog küzdeni. Nem titkoltan az egyik ilyen esélyes a Békéscsaba. Két-három éve már stabil a háttér a csapat mögött, és sokan egyetértenek abban, hogy kellenek az élvonalba olyan vidéki fellegvárak, mint a békéscsabai. A Vasas megítélése mostanában elég vegyes, bár úgy érzem, ezek az indulatok nem mindig jogosak, több türelemre lenne szükség a csapat felé. Az első fordulóban ellentétes képet kaptunk a felkészülési időszakhoz képest, hiszen a Vasas az újonc otthonában szenvedett vereséget, míg a Békéscsaba gólgazdag győzelmet aratott.

A találkozó 12. percében Nagy Gábor utolsó emberként buktatta a gólhelyzetben kilépő Mosquerát, amiért megkapta a jogos piros lapot. A kiállítás után déjá vu-m támadt, hiszen az előző fordulóban szintén emberelőnyben rúgott négy gólt a Békéscsaba. Most is azt vártuk volna, hogy emberelőnyben beindul a csapat. Komjáti András gyorsan reagált az előnyre, és Kiprich helyett Királyt küldte a pályára, még támadóbbá téve a csapatát. A létszámfölény azonban mintha megzavarta volna a vendégeket, próbálták kihasználni Mosquera gyorsaságát, de az ívelgetésekkel nem értek el mást, csak azt, hogy az ember úgy érezte magát, mintha teniszmeccsen lett volna.

A Vasas tetszetősebb játékot mutatott emberhátrányban is, Remili állandó veszélyt jelentett a vendégek kapujára. Megérdemelten szerzett vezetést a hazai csapat, és sokáig úgy tűnt, hogy ki is tart az előny. Újabb cserékkel próbálta meg felpörgetni csapatát a vendég szakvezető, és Leucuta, illetve Pozsár beállásával egyértelmű fölénybe került a Békéscsaba. A fiatal Vasas-játékosok ereje elfogyott a végére, de még így is úgy tűnt, ki tudják húzni a végéig. Az utolsó percekben egymás után három szögletet is rúghattak a csabaiak, és én sem tudom, hogyan, de beverekedték a labdát a hálóba.

A veszett fejsze nyelét ezzel megszerezte a Békéscsaba, de úgy érzem, ennél többet kell mutatni, ha az első osztályú szereplésért szeretne csatázni. A védelem a gyenge napot kifogó Juhász kivételével rendben volt, de a középpálya egyszerűen átjáróház volt a mai mérkőzésen. A Vasas előző mérkőzését élőben láttam, ahhoz képest pozitívabb volt a csapat, többet mutatott, mint az előző fordulóban. Az azonban sajnálatos, hogy ilyen kevés embert érdekel ez a patinás klub, ennyire foghíjasak a lelátók. A mai teljesítményük alapján többet érdemelnének az angyalföldi játékosok.

Olvasói sztorik