NB II

Pórul jártak a bányászok a Viharsarokban

Az NB II első fordulójában: Békéscsaba–Tatabánya 4-0.
NB II, 1. forduló
Békéscsaba 1912 Előre SE – FC Tatabánya 4-0 (1-0)
Békéscsaba, 1000 néző. Játékvezető: Berger
Békéscsaba: Scsekics – Balog Zs., Albert I., Szűcs I., Juhász Gy. – Lucas, Tölgyesi (Tolmbaye, 58.), Király P. (Pozsár, 65.), Leucuta – Mosquera, Voiculet (Pantovics, 71.). Edző: Pásztor József, Komjáti András
Tatabánya: Dombai – Lázár T., Szamosszegi, Páles, Radnai – Ludánszki I., Kovács I., Bakos (Kis Sz., 73.), Móri (Beszterczei, 77.) – Ferkó (Farkasdi, 31.), Weitner. Edző: P. Nagy László
Gólszerzők: Leucuta (tizenegyesből 35.), Voiculet (50.), Mosquera (62.), Pantovics (87.)
Kiállítva: Dombai (31.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Öt perc elteltével Leucuta kapott labdát a tizenhatoson belül, 14 méterről lőtt, a labda pedig a kapufán csattant, aztán végigcsorgott a gólvonalon. A tízedik percben Leucuta lőtt néhány centivel a sarok mellé nyolc méterről. Kisvártatva Scsekics kapus kiugrott a tizenhatoson kívülre labdával a kezében, amikor lekapott egy előreívelést, de a játékvezető nem látta az esetet – tudósít a beol.hu.

A 15. percben ismét hatalmas tűzijátékot rendezett a vendégkapu előtt az Előre, többen is a hálóba lőhettek volna alig néhány méterről. Öt perccel később Leucuta beadásába Dombai kapus beletenyerelt, a labda Lucas elé került, aki nyolc méterről mellé lőtt. A 31. percben Mosquera elhúzta a tatabányai kapus mellett a labdát, de Dombai akasztotta, ezért a bíró büntetőt adott, és a hálóőrt pedig kiállította. A tizenegyest Leucuta végezte el, a csereként beállt Farkasdi jó irányba vetődött, de nem védhetett (1-0).

A negyvenedik percben Király Patrik 15 méteres lövését védte a kapus, majd Mosquera lőtt húsz méterről a kapu mellé. A szünet előtt Tölgyesi Viktor visszagurításába egy vendégvédő beletette a lábát, s így majdnem öngól lett, aztán a másik oldalon Szűcs István majdnem összehozta az egyenlítést a vendégeknek.

Számtalan helyzetet dolgozott ki és hagyott ki az Előre az első felvonásban, de egy tizenegyesből sikerült megszereznie a vezetést. Szinte végig a Békéscsaba támadott, de a tatabányaiaknak is volt egy-két veszélyes elfutásuk, a hazai védelem nem állt a legstabilabb lábakon, csak a vendégeken múlt, hogy nem egyenlítettek.

A 48. percben egy vendégszöglet után a gólvonalról mentettek a békéscsabaiak, aztán ők hagytak ki egy nagy ziccert: Király Patrik labdáját kanalazták ki a kapu torkából. Ebben az időszakban nem látszott a játékon a létszámkülönbség. Az ötvenedik percben újabb gólt lőtt az Előre: Leucuta a tizenhatoson belül Királyhoz passzolt, az ő lövésébe Voiculet ügyesen belepörgetett, a kaputól hat méterre, ezzel végképp becsapta Farkasdi kapust (2-0).

A gól után a hazaiak túlságosan megnyugodtak, ezért visszaesett a játék színvonala. Aztán a 62. percben Tolmbaye passzolt Voiculet elé, aki tíz méterről lőtt, a kaputól nyolc méterre ezúttal Mosquera ért bele a labdába, ami így a hálóban kötött ki (3-0). A gól után ismét Tolmbaye került nagy helyzetbe, de az már kimaradt. A 71. percben Mosquera fejelt nem sokkal a kapu mellé egy szabadrúgást.

A 85. percben Pozsár Gábor szabadrúgása csak kevéssel kerülte el a sarkot. Két perccel később Tolmbaye középre ívelését Pantovics három méterről a hálóba fejelte (4-0).

A kiállítás meghatározta a játék képét, az emberelőnyben játszó Békéscsaba fölényes sikerrel kezdte az új bajnokságot.

Edzői értékelések

Komjáti András, Békéscsaba: – Amikor a létszám egyenlő volt, akkor is több helyzetet kidolgoztunk, több gólt is szerezhettünk volna. Helyenként jól játszottunk, de egy-két hiba becsúszott, főleg a védekezésben. Van még mit javítani.

P. Nagy László, Tatabánya: – A kiállítás miatt nehéz helyzetbe kerültünk, a kapusunk nem döntött helyesen. Egy jó csapat ellen kellett emberhátrányban játszanunk. Hiába volt két nagy helyzetünk is, nem tudtuk értékesíteni. Kíváncsi vagyok, egyenlő létszám mellett mire lettünk volna képesek.

– Nagyon sima volt a mérkőzés, ahogy mondani szokták, osztálykülönbség volt a két csapat között – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba egykori játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője. – A hazai támadórészleg és a vendégvédelem között óriási volt a különbség. A négy-nullás különbség már a kiállítás előtt is meglehetett volna, mert annyi helyzetet sikerült már addig is elpuskáznunk. Persze, ez valamennyire megfoghatta az ellenfelet, egy ember kiesése mindig sokat számít, de ez a mai találkozó akkor sem lett volna szoros. Nagyon jó állapotban volt a Békéscsaba, frissek voltak a játékosok. Ez egy jó alap kell, hogy legyen a folytatáshoz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik