NB II

A téli eredmény nyáron is jó lenne

Erős Gábor a Vasas elleni kupasikerrel megszerzett lendülettel lépegetne a folytatásban is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remekül kezdte az új szezont a Gyirmót, amely hazai pályán 2-0-ra nyert a Vasas ellen a Magyar Kupa első fordulójában, és remekül kezdte az új szezont Erős Gábor is, aki egy góllal és egy gólpasszal segítette csapatát az angyalföldiek ellen. A győriek kerete meglehetősen nagy változáson ment keresztül a nyár folyamán, a korábbinál több fiatal játékos érkezett, és Sisa Tibor személyében új edző irányítja az együttest.

A Rangadó.hu érdeklődésére a 33 éves középpályás kifejtette, hogy a keleti csapatok egyelőre ismeretlenek számukra, de a szakmai stáb minden alkalommal alaposan feltérképezi az ellenfeleket.

– Milyen emlékei vannak a győztes kupameccsről?
– Jó ráhangolás volt a bajnoki rajt előtt, és szerencsére sikerült nyerni, ezzel együtt továbbjutni. Bízom benne, hogy ez a lendület kitart, Szolnokon is győzni tudunk, és így lépegetünk előre a folytatásban is – mondta Erős Gábor.

– Mekkora változást hozott az idei nyár Gyirmóton?
– A csapat játéka természetesen változott, hiszen új edző érkezett. Sok fiatal játékos került a csapathoz, de az idősebbek és a fiatalabbak megfelelően keverednek, jó egyveleget alkotnak. Szerintem egyébként a tavalyi is nagyon jó csapat volt, attól függetlenül, hogy nem úgy sikerült az évad, ahogy szerettük volna.

– Mennyire jelentenek ismeretlen terepet a keleti ellenfelek?
– Nem nagyon láttuk őket játszani, de a tréner és a stáb megfelelően feltérképezi az ilyen csapatokat. Igyekszünk készülni, az első fordulóban például a Szolnokkal játszunk. Velük edzőmeccsen találkozunk a téli szünetben Pápán, a műfüvön, és kettő-nullra nyertünk. Azzal az eredménnyel most is elégedett lennék. A Balmazújvárostól, a Békéscsabától, vagy mondjuk a Nyíregyházától kevésbé tudjuk, mire számíthatunk.

– Hosszú idő után most nem a feljutás az elsődleges cél Gyirmóton…
– A vezetőedzőnk is kétéves szerződést kötött. A tulajdonosok kérése, hogy ezalatt építsen ütőképes csapatot, amelynek van esélye a feljutásra. Most valóban nem a feljutás a kimondott cél, de nagyon fogunk igyekezni, hogy sikeresek legyünk, és meglátjuk, ez mire lesz elég.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik